Műemlékké nyilvánították az Abbey Road-i zenestúdiót
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Műemlékké nyilvánították az Abbey Road-i zenestúdiót

Műemlékké nyilvánították az Abbey Road-i zenestúdiót

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Műemlékké nyilvánította a legendás londoni Abbey Road-i zenestúdiót a brit kulturális miniszter, ezzel egyelőre elhárította a vészt, hogy jelentős változtatásokat hajtsanak végre az épületen, amelynek megőrzése érdekében szinte egész Nagy-Britannia és számos híresség megmozdult. 

 

Rendezvénynaptár
A stúdió több mint nyolcvan éve van az EMI kiadó tulajdonában, amely jelenleg súlyos anyagi problémákkal küzd, ezért a közelmúltban elterjedt, hogy pénzzé tenné az ingatlant. A zeneműkiadó vasárnap cáfolta ugyan az eladásról felröppent korábbi sajtóhíreket, de tény, hogy 120 millió fontos banki tartozása nagy gondot jelent a tavalyi évét 1,7 milliárd fontos veszteséggel záró cégnek.

Az EMI ugyanakkor azt állította, hogy nem eladására készül, hanem befektetőt keres, aki életet lehelne a pénznyelő vállalkozásba.


A brit kulturális tárca keddi bejelentése garantálja, hogy a patinás stúdióhoz nem lehet hozzányúlni a kormány engedélye nélkül. Margaret Hodge kulturális miniszter közleményében a hely "óriási kulturális jelentőségével" indokolta felvételét a védett épületek listájára.

A műemléki státusból kifolyólag a belső tér átalakítható ugyan, de az esetleges átépítések nem változtathatnak az épület jellegén.

Az észak-londoni Abbey Roadon álló ház egykor a világ legfejlettebb lemezstúdióinak adott helyet (az intézményben három nagy stúdió működik). Olyan együttesek fordultak meg ott, mint a stúdió nevét halhatatlanná tevő Beatles vagy a Pink Floyd és a U2, de Cliff Richard, Amy Winehouse, vagy Plácido Domingo is dolgozott a falai között.

A stúdióban manapság is folyik a munka: többek között ott rögzítették a Harry Potter és A Gyűrűk Ura című filmek zenéit.

A legendás épület megmentése érdekében hírességek is szót emeltek, köztük Paul McCartney és Andrew Lloyd Webber. Utóbbi jelezte, hogy akár kész lenne megvenni a stúdiót, ahol egyébként számos szerzeményét rögzítették.
 
 
 
[ 1082 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x