Több mint egymillió néző látta Magyarországon az Avatart...
Címlap / Showbiznisz / Több mint egymillió néző látta Magyarországon az Avatart

Több mint egymillió néző látta Magyarországon az Avatart

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Az Avatar hazai nézőszáma a hét végén elérte az egymilliót. Az InterCom közleménye szerint James Cameron minden rekordot megdöntő filmje újabb mérföldkövet lépett át Magyarországon: szombaton megvásárolták rá az egymilliomodik mozijegyet. Az utóbbi kilenc évben nem volt film, amelyre egymilliónál több néző lett volna kíváncsi a magyar mozikban: utoljára a 2001-ben bemutatott Harry Potter sorozat első részének sikerült elérnie ezt a számot. 

A kétszeres Golden Globe-nyertes és kilenc Oscar-díjra jelölt alkotás Észak-Amerikában és az egész világon, külön-külön és együtt is minden idők legnézettebb filmje.

A 3D-s sci-fi itthon már január 25-én átlépte az eddig megdönthetetlennek hitt egymilliárd forintos bevételi határt, a február 27-éig megváltott 1 006 059 mozijegy pedig 1,446 milliárd forintos bevételt eredményezett a jegypénztárakban. Ez csaknem duplája a toplista második helyén álló, tavaly nyáron bemutatott, minden idők legsikeresebb animációs filmje, a Jégkorszak 3 összbevételének (773 millió forint).


Az összesen 51 moziteremben (31 helyen hagyományos kópiáról, 19 teremben digitális 3D változatban, illetve az IMAX-ban) vetített alkotást 11. hete játsszák Magyarországon, és a nézői érdeklődés alig csökken iránta.

Az eladott egymillió mozijegy még egy ok, amiért a Pandora bolygón játszódó, forradalmi technikával készült Avatar már biztosan bekerül a hazai filmforgalmazás történetébe.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1666 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x