A bombák földjén tarolt, az Avatarnak "csak" három Oscar-díj...
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / A bombák földjén tarolt, az Avatarnak "csak" három Oscar-díj jutott

A bombák földjén tarolt, az Avatarnak "csak" három Oscar-díj jutott

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-19

James Cameron csalódottan kullogott haza, még ha nem is üres kézzel, míg volt felesége, Kathryn Bigelow történelmet írt. 

 

Rendezvénynaptár
A bombák földjén (The Hurt Locker) kapta a két legfontosabb Oscart, a legjobb filmét és a legjobb rendezőét. Ez az első eset, hogy a rendezői díját egy nő  nyerte el Kathryn Bigelow személyében. Az iraki háborúról szóló dráma kapott még egy pár kisebb jelentőségű díjat, köztük a legjobb eredeti forgatókönyvét, amelyet Mark Boal vehetett át - hosszasan magasztalva Bigelow rendezői erényeit.


Az Avatarnak meg kellett elégednie három kisebb jelentőségű díjjal, köztük a látványért (vizuális effektusokért) járó díjjal. Az eseményeket élőben közvetítő egyik amerikai blog csípős megjegyzése szerint igazából csak "A legjobb volt feleség" díja Cameroné. Persze, "némi" vigaszt nyújthat a minden rekordot megdöntő bevétel: a nézőknél az Avtar a nyerő.

A legjobb színésznő díját a várakozásoknak megfelelően Sandra Bullock kapta a The Blind Side című drámában nyújtott alakításáért. Meryl Streep a Julie and Julia című filmben játszott főszerepével csak a jelölésig jutott, de ezzel rekordot ért el: már 16 Oscar-jelölése van. Sandra Bullock pedig az első színésznő, aki egyszerre kapja a legjobb alakításért járó Oscart és a leggyengébbért adományozott Arany-málnát, amit egy nappal korábban vett át.


A legjobb férfi főszereplő Jeff Bridges, aki szintén nagy esélyesnek számított a Crazy Heartban nyújtott alakításával.

A legjobb női mellékszereplő díja sem okozott meglepetést, Mo’Nique kapta a Preciousért. A legjobb férfi mellékszereplő a várakozásoknak megfelelően Christoph Waltz lett (Becstelen brigantik - Inglourious Basterds).

A Precious még egy Oscart nyert, a legjobb adaptált forgatókönyvét, amelyet Geoffrey Fletcher vihetett haza.

 

 
 
[ 3044 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x