Hastáncosok bemutatója
Címlap / Showbiznisz / Hastáncosok bemutatója

Hastáncosok bemutatója

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

Budakalászon a napokban rendezték meg a magyar hastáncvilágot teljes egészében mozgósító első Orient Expót. A rendezvényen több mint 350 hastáncos és több száz keleti kultúra iránt érdeklődő látogató vett részt. 

Az első ízben megrendezett esemény nagy sikernek örvendett, hiszen kilenc ország képviseltette magát, köztük Magyarország, Szlovákia, Csehország és Nagy Britannia.

Az orient expo egy új kezdeményezés Magyarországon, ahol a számtalan táncműsor mellett kiállítók sátrai várták az érdeklődőket, illetve a  tanulni vágyók is kielégíthették tudás-szomjukat, ha részt vettek valamelyik neves hastánc tanár workshopján. Mindezek mellett gyerekprogramokkal és nyereményjátékokkal is várták a látogatókat, a fődíj egy 2 fő részére szóló egyiptomi utazás volt.


A kiállítók között voltak hastáncosok, hastánc iskolák, hastánc kosztüm és kiegészítőket árusítók, selyemfestők, ékszeresek, féldrágakő-árusok, arab és perzsa éttermek, illetve keleti dísztárgyakat, lakberendezési tárgyakat árusítók is.

Az egész napos rendezvényen táncos produkciók is várták az érdeklődőket. Két színpadon reggel 10:40-től este 20:40-ig, kis szünetekkel megszakítva, sorra léptek fel a hastáncosok, csoportosan vagy egyénileg. A szokásos hastánc műsorokon túl (klasszikus orental, törzsi, tribal, show tánc, fúziók), akadtak igazi csemegének számító produkciók is. Ilyen volt például a bollywood vagy a szamba-oriental (szamba egy kis hastánccal fűszerezve).


A szamba Magyarországon még nem tekinthető elterjedt táncstílusnak, ezért is hatott az újdonság erejével Sahar (Perecz Tímea) magyar hastánc előadó és oktató produkciója. A közönség először kicsit megilletődve fogadta a nem szokványos előadást, azonban a végén kitörő tapssal díjazták a táncosnőt. Sahar  (Perecz Tímea) 2003 óta foglalkozik hastánccal, ám a szambával csak nem rég ismerkedett meg, de ennek ellenére egy nagyon jól felépített és igazi karneváli hangulatot idéző koreográfiát láthattunk tőle. Ez a táncforma a hastánchoz hasonlóan sok kardio-jellegű mozdulatot használ, ezért alkalmas a test fitten tartására, tehát aki fogyni akar, az a szambával gyorsan tud eredményt elérni.


Természetesen a hastánc is jelentős szerepet játszik a testformálásban. Ez a fellépő táncosok körében is tapasztalható volt, mivel kivétel nélkül minden hölgy rendkívül csinos volt, így nem meglepő, hogy a rendezvény legalább ugyanannyi férfi látogatót vonzott, mint nőt.


Sahar (Perecz Tímea)

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5057 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x