Előre hoznák az Oscar-díjak átadását
Címlap / Showbiznisz / Előre hoznák az Oscar-díjak átadását

Előre hoznák az Oscar-díjak átadását

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

A hollywoodi gála szervezői azt tervezik, hogy ezentúl korábban tartják meg a legfontosabb filmes díjak átadást - ezzel lehetetlen helyzetbe hozva a konkurens díjakat. 

A showbiznisz leghíresebb éves eseményét szervező testület vezetői a héten tárgyaltak a javaslatról, hogy az Oscar gálát ezentúl januárban tartsák meg.  

A gálát eddig február végén tartották, de az alig két hónapos eltérés nehéz helyzetbe hozná a többi díjat, és felborítaná a hollywoodi filmstúdiók menetrendjét is. Az Oscar jelölési kampány ugyanis általában decemberben indul és a rendezők, producerek és színészek ehhez igazítják a munkájukat, hiszen az Oscar jelölésnek fontos marketing szerepe van.

A módosítás súlyos csapás lehet az alacsony költségvetésű független filmekre is, hiszen a kampány időszakban kaphatnak némi figyelmet és ezzel növelhetik a jegyeladásokat.

Az Oscar gála szervezőit viszont az készteti a lépésre, hogy folyamatosan csökken a show televíziós nézettsége, többek között a korábban jelentkező konkurensek, így a Golden Globe, a Televíziós és Filmszínészek Céhe (Screen Actors Guild) és a brit BAFTA gáláinak figyelemelszívó hatása miatt.

A terv bírálói szerint a kampány lerövidítése bizonytalanná tenné a zsűri döntéseit is és több melléfogást eredményezne. A kampány persze elvileg kezdődhetne korábban is, a gyakorlatban azonban a filmek jelentős részét a karácsonyi szünidőhöz időzítve hozzák forgalomba.

A bírálatokra válaszul a szervezők közölték, hogy a 2011-es gálát az eredetileg tervezett február 22-i időpontban tartják, de elismerték, hogy vizsgálják a változtatás lehetőségét 2012-től.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2184 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x