Kisebb baleset érte a világrekordra készülő Rippel fivéreket...
Címlap / Showbiznisz / Kisebb baleset érte a világrekordra készülő Rippel fivéreket

Kisebb baleset érte a világrekordra készülő Rippel fivéreket

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-24

Rippel Viktor bal könyöke beakadt a kötelekbe miközben a kilencedik, Rippel-Kaqun Világrekord Kísérletre készültek. Az esemény mozzanatait első alkalommal gyakorolták Tiszafüreden a Rippel fivérek. 

A kilencedik, Rippel-Kaqun Világrekord Kísérlet bemutatójának helyszínén gyakoroltak a Rippel fivérek, ahol most először adódott alkalmuk elpróbálni a hajmeresztő és egyedi mutatványukat. Az időjárás és a szélviszonyok kedvezőek voltak, azonban egy váratlan széllökés miatt "kényszerleszállást" kellett végrehajtania a mozgásművész-akrobata testvérpárnak. Viktor könyöke beakadt a kötelekbe, de szerencsére megúszta könnyebb sérülésekkel.


2010. július 10-én, a Tiszafüredi Halasnapok ideje alatt lesz látható Magyarország kedvenc fivéreinek kilencedik világrekord kísérlete és showja, amelyet Shaolin mesterek és wakeboard világbajnokok bemutatója fog megelőzni, illetve Davis, a NiteForce tehetségek egyik DJ-je fogja szolgáltatni a zenei aláfestést.


A helyszín hajóval történő bejárását meg kellett ismételni, hiszen az árhullám következtében nem lehetett tudni milyen hordalékok, kidőlt fák és egyéb akadályok nehezítik meg a bemutatót.


Az ejtőernyős mutatvány több veszélyt is rejt magában, hiszen két ember magasba emelése már önmagában is kihívásnak számít. Részleteket nem árultak el a Rippel fivérek, azonban azt elmondták, hogy milyen váratlan események történtek a felkészülés során: "Mivel ketten kell a magasba emelkednünk az ejtőernyővel, ezért nagyon körültekintőnek kell lennünk. A mai napon már az első közös felszállásunk sem volt problémamentes, mert a hirtelen megforduló széljárás miatt nem tudott egyből a magasba emelkedni az ejtőernyő, így a partról a vízbe érkeztünk, majd a víz alól emelt ki minket a motoros hajó. Itt már mindketten belegabalyodtunk a kiegészítő technikai felszerelésekbe. A mutatvány végzése közben, a fordulónál kaptunk egy erős széllökést, illetve a hajó is lelassult. Viktor bal könyöke beakadt a kötelekbe, miközben fejjel lefele közelített a víz felszínéhez. Nagyot csobbantunk, de a felkészült segítőinknek köszönhetően, hamar a hajóban találtuk magunkat. Viktor könyöke szerencsére nem sérült komolyabban, mert az utólsó pillanatban valahogy kiszabadult, de nagy volt az ijedtség" - számolt be Rippel Ferenc az eseményekről.


"A világrekord kísérlethez nem használnak biztosító szerkezeteket, így kizárólag az ügyességükre és a lélekjelenlétükre hagyatkozhatnak. Egy rossz mozdulat miatt mindketten lezuhanhatnak a magasból, továbbá rajtuk kívülálló események is befolyásolhatják a hajmeresztő produkció kimenetelét. Elég egy erős széllökés, és már zuhannak is a mélybe. A katasztrófavédelem munkatársai még búvárokkal is biztosítják a terepet, ha valami rosszul sülne el, illetve itt lesznek a tűzoltók, a mentők és a vízirendőrök is."

A Rippel-Kaqun Világrekord Kísérletről további részleteket a www.rippel.hu weboldalon olvashatnak.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2716 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x