Sebestyén Júlia nyerte a hírességek Kékszalag versenyét...
Címlap / Showbiznisz / Sebestyén Júlia nyerte a hírességek Kékszalag versenyét

Sebestyén Júlia nyerte a hírességek Kékszalag versenyét

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-28

Rendkívül izgalmas befutót láthatott a füredi mólóra kilátogató több ezer néző, akik éjjel várták a gyenge szélben óriási csatát vívott élmezőnyt.  

A minden várakozásnál gyengébb szeles, és így hosszúvá nyúlt Kékszalag győztese Roland Gaebler kormányos és Nyári Zsolt taktikus csapata egy Ventilo 28 M2 típusú katamaránnal, a NaturAqua-val. Éjjel egy óra ötven perckor értek a célba, tehát csaknem tizenhét órára volt szükségük a pálya teljesítéséhez. Ezzel megdőlt Litkey Farkas sikersorozata.


Fotók: Just Creative

A hírességek versenye, a teljes szélcsend miatt talán még inkább embert próbáló feladatnak bizonyult. Sebestyén Júlia, Európa-bajnok műkorcsolyázó, szombaton reggel 8 óra 12 perckor, majd’ 24 órás vitorlázást követően, abszolút 10. helyen zárta a 42. Kékszalag T-Mobile Nagydíjat, a Media Contact Avatar fedélzetén.


Fantasztikus kitartásról tettek tanúbizonyságot az idén versenybe szálló hírességek. Ha a végeláthatatlan vitorlázás, az egész napos forróság és a totális kimerültség nem lett volna elég, a vitorlázóknak még a példátlan szúnyograjjal is meg kellett küzdeniük.

- Sötétedés után olyan, eddig még soha nem látott mennyiségű szúnyog támadt ránk, hogy a legprofibb védőöltözet sem volt elég, hogy megvédjen – mondta Babinyecz Timi, aki a kategóriájában valószínűleg első, Classica fedélzetén.


Az első 30 helyezett között zárta élete első Kékszalagját Demcsák Zsuzsa és Vujity Tvrtko is, akik a Pajor Zsolt kormányozta, Irkoéz nevű 70-es cirkálóval versenyeztek.

- Mérhetetlenül büszke vagyok a csapatomra, hogy csaknem 30 órás vitorlázást követően célba értünk – lelkendezett Tvrtko. – Hatalmas örömujjongás tört ki a fedélzeten a célba érkezés pillanatában, eddig még soha nem tapasztalt, felszabadító érzés lett rajtam úrrá. Köszönöm, hogy részese lehettem ennek az élménynek.


Turán Frigyes rally-versenyző a hajóról indult a bolgár világbajnokságára.

- Elfogyott a vizünk, de a versenybizottság szerencsére reggel pótolta a készletet, úgyhogy nem adjuk fel. Igazi versenyző csapatba kerültem, senkinek meg sem fordult a fejében, hogy feladjuk. Valószínűleg még órák, mire beérünk. Vasárnap indulnom kell a bolgár rally világbajnokságra, majd útközben pihenek – nevetett Turán Frici, amikor a Westport nevű X-35-össel még versenyben voltak.

Varga Viktor, Vásáry André, Erőss Zsolt, Kaló Jennifer, Hajas László, Ádok Zoli hajója a délutáni órákban érkezett meg a füredi célba, a versenyt feladni kényszerült azonban Liptai Claudia, Dobó Ági, Végvári Eszter és Kárász Róbert is, mert a kormányosuk úgy döntött, esélytelen, hogy időben be tudják fejezni a versenyt. A hírességeknek pedig ezt el kellett fogadniuk.Abszolút első hat a 42. Kékszalag T-Mobile Nagydíjon:

1. Naturaqua (Ventilo 28-as katamarán – Roland Gaebler)

2. Audi Ramada Sailing Team (Extrém40-es katamarán – Roman Hagara, Wossala György)

3. Kica (Extrém 40-es katamarán – Bartha András)

4. Budapest Bank-Sagem (41 lábas katamarán – Litkey Farkas)

5. Raffica (Libera – Király Zsolt)

6. Principessa (Libera – Rauschenberger Miklós)


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3721 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x