Berlusconi és Medvegyev veszélyeztette az Utolsó vacsorát...
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Berlusconi és Medvegyev veszélyeztette az Utolsó vacsorát

Berlusconi és Medvegyev veszélyeztette az Utolsó vacsorát

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-21

Nagy botrányt kavart Olaszországban, hogy Berlusconi olasz kormányfő és Medvegyev orosz elnök a szigorú tilalom ellenére lefényképezte Leonardo da Vinci világhíres festményét, az Utolsó vacsorát a milánói Santa Maria delle Grazie kápolnában. 

 

Rendezvénynaptár
A festmény rendkívül gyenge állapota miatt minden fotózása szigorúan tilos, főleg villanó fénnyel. Mégis, a helyszínen tartózkodó lombardiai műemlékvédelmi felügyelő Medvegyev kérésére igent mondott, és hozzájárult a több mint 500 éves, felbecsülhetetlen értékű műalkotás fotózásához.

Beleegyezése után három fotográfus lépett a terembe, és seregnyi képet készített vakuk használatával a festményről és az előtte vigyorogva pózoló politikusokról.


Az általános felháborodásra és tiltakozásokra a felügyelő azzal válaszolt, hogy az eset az egyike a nagyon kis számú kivételnek, amire engedélyt adott. Hasonlóan hozzájárult már a kép fényképezéséhez kutatási célból is, és szerinte egy-egy kivételes fényképezés nem okozhat semmilyen kárt a festményben.

Ulberico Santa Maria professzor, aki a vatikáni múzeumok tudományos munkatársa, ezzel szemben azt mondta, ő semmi esetre sem engedélyezte volna a fényképezést, mert a vakuk súlyos kárt okozhatnak.


 
 
[ 3224 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x