Berlusconi és Medvegyev veszélyeztette az Utolsó vacsorát...
Címlap / Showbiznisz / Berlusconi és Medvegyev veszélyeztette az Utolsó vacsorát

Berlusconi és Medvegyev veszélyeztette az Utolsó vacsorát

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-24

Nagy botrányt kavart Olaszországban, hogy Berlusconi olasz kormányfő és Medvegyev orosz elnök a szigorú tilalom ellenére lefényképezte Leonardo da Vinci világhíres festményét, az Utolsó vacsorát a milánói Santa Maria delle Grazie kápolnában. 

A festmény rendkívül gyenge állapota miatt minden fotózása szigorúan tilos, főleg villanó fénnyel. Mégis, a helyszínen tartózkodó lombardiai műemlékvédelmi felügyelő Medvegyev kérésére igent mondott, és hozzájárult a több mint 500 éves, felbecsülhetetlen értékű műalkotás fotózásához.

Beleegyezése után három fotográfus lépett a terembe, és seregnyi képet készített vakuk használatával a festményről és az előtte vigyorogva pózoló politikusokról.


Az általános felháborodásra és tiltakozásokra a felügyelő azzal válaszolt, hogy az eset az egyike a nagyon kis számú kivételnek, amire engedélyt adott. Hasonlóan hozzájárult már a kép fényképezéséhez kutatási célból is, és szerinte egy-egy kivételes fényképezés nem okozhat semmilyen kárt a festményben.

Ulberico Santa Maria professzor, aki a vatikáni múzeumok tudományos munkatársa, ezzel szemben azt mondta, ő semmi esetre sem engedélyezte volna a fényképezést, mert a vakuk súlyos kárt okozhatnak.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3445 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x