Overdose ma reggel elhagyta a patkóját, de vasárnap versenyez...
Címlap / Showbiznisz / Overdose ma reggel elhagyta a patkóját, de vasárnap versenyez

Overdose ma reggel elhagyta a patkóját, de vasárnap versenyez

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-03

Overdose kedden végezte az utolsó gyors munkáját, amikor is két 400 méteres vadászkentrét futott. Ma reggelre csupán egy 400 méteres frissítő fröccsöt terveztek számára. Mikóczy Zoltán arról tájékoztatta a PannoniaOverdose.hu-t, hogy ennek során Overdose elhagyta a bal első patkóját.  

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem a teljes patkó repült le róla, hanem csak annak legalsó része, a vas. Az e fölötti szilikon-szerű hálós réteg – ami tulajdonképpen összetartja a patát – nem sérült. Stuart Packham patkolókovács szombaton reggel érkezik Alagra, hogy újrapatkolja Overdose-t. Mikóczy szerint ez a nem várt esemény nem veszélyezteti a vasárnapi versenyt. Ugyan lovánál minden patkolást követően elő szokott fordulni egy rövid ideig tartó érzékenység (ahogy az ember lábát is be kell törje minden új cipő), ám mivel most a lovat nem kell körmölni, azaz a szaruhoz nem nyúlnak, csupán egy új patkót helyeznek rá, ilyesfajta érzékenység 99%-os bizonyossággal nem várható.


Overdose-t vasárnap ugyanaz a Gary Hind lovagolja, akivel egy hónapja megnyerte a pozsonyi versenyt. Mikóczy szerint az angol lovas azért jó választás, mert ő tudja majd a legjobban összehasonlítani Overdose Pozsonyban mutatott teljesítményét a budapestivel, és ő tudja majd a legpontosabban megmondani, hogy ez idő alatt a ló mennyit fejlődött, mennyit jött előre. Ez azért is különösen fontos, mert Overdose-ra két hét múlva már egy jóval erősebb verseny vár a németországi Baden-Badenben, abban az 1200 méteres Group 2-es besorolású Goldene Peitschében (Arany Ostorban), amit két éve megnyert, ezt követően nevezték el a németek magyar csodalónak.

Korábban szó volt arról, hogy Overdose-t az a Christophe Soumillon viszi vasárnap, akivel tavaly áprilisban látványos győzelmet arattak a Kincsem Parkban. Mikóczy így fogalmazott: Soumillon nagyon szerette volna Overdose-t lovagolni, nemcsak most, hanem az előző pozsonyi versenyben is. Akkor majdnem komoly kellemetlenséget is vállalt, hiszen le akarta mondani miatta a Német Derbyt. Ezt nem tehette, hiszen a zsokék hónapokra előre szerződnek a versenyekre, és mivel Overdose visszatérésének ideje bizonytalan volt, nem tartalékolhatta csak miatta az összes szóba jöhető dátumot. A világ egyik legjobb lovasa nem várhat, neki hónapokra előre tele van a naptára. Ehhez túl későn vált biztossá, hogy Overdose fut a pozsonyi derbynapon. Most sajnos ugyanez a helyzet, mivel már hónapokkal ezelőtt elkötelezte magát Deauville-ban egy Group 1-es futamra. Sanszos lovat visz, igen magas, 650 ezer eurós a verseny összdíjazása, de még így is megpróbálta elintézni, hogy vasárnap Overdose-t lovagolhassa. Viszont, ha szerződést szegne, az nem csak rossz fényt vetne rá, de a kapcsolata is megromlana az őt felkérőkkel, ezt természetesen senki, így mi sem várhattuk el tőle.

Az mindenesetre már biztos, hogy Soumillon noteszában augusztus 29-én Overdose Baden-Badeni versenye szerepel.

Overdose versenyét, a Bestens–Pannónia Életbiztosító Díjat vasárnap 18:40-kor futják a Kincsem Parkban. A Sport M televízió az egész versenynapot élőben közvetíti 14 órától, az első futamtól. A belépés a Pannónia Életbiztosító valamennyi ügyfele, valamint kísérője számára ingyenes, ehhez csupán fel kell mutatniuk biztosítási kötvényüket érkezéskor.

Overdose futamában a hazai sprinter-élmezőny java rajthoz áll, és az a Saldenzar is megpróbálja megverni, aki három éve az év lova volt, miután megnyerte a hármas koronát, és a Magyar Derbyt.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1576 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x