Megfejtették, miért ért Overdose mezítláb a célba
Címlap / Showbiznisz / Megfejtették, miért ért Overdose mezítláb a célba

Megfejtették, miért ért Overdose mezítláb a célba

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-01-29

Overdose a vasárnapi Bestens-Pannónia Életbiztosító Díjban az előző évi budapesti futásához hasonlóan ismét elveszítette egyik patkóját.  

Bizonyára sokakban felmerült, miképpen lehetséges, hogy állandóan baj van velük, Mikóczy Zoltán ezt a lovára oly jellemző hatalmas lendülettel magyarázta, amelynek következtében a hátsó lábak gyakran hozzáérnek az elsőkhöz, s Dózi olykor lelépi valamelyik mellső patkóját. A PannoniaOverdose.hu most viszont egy másik lehetséges verziót is felvet.

A Kincsem Parkban a lovak kétezer méteres ellipszis alakú pályán futnak, a célegyenesnek nevezett alsó részébe csatlakozik be az egyenes pálya, melynek teljes hossza 1300 méter. Erről indult Overdose futama is. A két pályának már azért sem azonos a minősége, mert a lovak eltérő mértékben veszik igénybe, továbbá a körpálya újabb, a pályarekonstrukció során alakították ki, s ezáltal más talajszerkezetű (a mellékelt műholdkép egy szárazabb időszakban készült).


Már korábban is említettük, hogy Dózi 400 méterrel a start után megtorpant az egyenes- és a körpálya ívének találkozásánál, ám akkor még nem kötöttük össze a tavalyi és az idei esetet.

Mikóczy Zoltán ma elmondta a PannoniaOverdose.hu-nak, hogy Overdose megtorpanásának oka pont a patkó elvesztése volt. Szinte ugyanott történt, ahol tavaly, amikor féltávnál, azaz 500 méterrel a start után esett le róla a patkó, de a felvételeken látszott, hogy az már korábban meglazult, majd egy darabig még kifordulva lógott a jobb első lábán, így vélhetően ugyanúgy az eltérő talajú pályaívek találkozásánál lazulhatott meg.


Stuart Packham kovács hétfő reggel új patkót ragasztott Overdose jobb első lábára, a patkolás Mikóczy Zoltán tájékoztatása szerint rendben zajlott, jól sikerült.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2854 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x