A Vatikán szerint Homer egy igaz katolikus
Címlap / Showbiznisz / A Vatikán szerint Homer egy igaz katolikus

A Vatikán szerint Homer egy igaz katolikus

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-10-07

A pápai állam hivatalos lapja példamutatónak nevezte a Simpson család (The Simpsons) című nagy sikerű amerikai rajzfilmsorozatot.  

A L’Osservatore Romano cikkének a címe: Homer és Bart katolikusok. A lap hangsúlyozza, hogy a legtöbb népszerű televíziós sorozattal ellentétben a rajzfilm rendszeresen foglalkozik olyan kérdésekkel, mint a család, a közösség, a nevelés és a hit. A gyerekeknek szóló műsorok között szinte egyedülálló módon foglalkozik a keresztény hit, a vallás és az isten témájával.


"A család imádkozik étkezés előtt és a maga sajátos módján hisz a túlvilágban." Ez a lap szerint fontosabb, mint az, hogy Homer rendszeresen horkol a lelkész prédikációja alatt és álandóan megszégyeníti vallásos szomszédját.

A cikk idézi egy jezsuita szerzetes elemzését az egyik epizódról, amelyben Bartot kirúgják az iskolájából és átkerül egy katolikus iskolába. Itt megismerkedik egy szimpatikus paptanárral (az angol hangja egyébként Liam Neeson), akinek a hatására áttér a katolikus hitre. Erre Homer is úgy dönt, hogy áttér, megbotránkoztatva a feleségét, a lelkészét és a szomszédját. Az epizód számos kényes kérdést feszeget, így a vallási vitákat, homoszexualitást és az őssejt kutatást.


A L’Osservatore Romano a fentiek alapján azt írja, hogy bár kevesen tudják és ő maga is titkolja, de Homer katolikus.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2786 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x