Rácz Zsuzsi "rámozdult" Czanik Balázsra
Címlap / Showbiznisz / Rácz Zsuzsi "rámozdult" Czanik Balázsra

Rácz Zsuzsi "rámozdult" Czanik Balázsra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Immár ötödik éve, hogy a szeptemberről, nemcsak a tanévkezdés, hanem a Mozdulj rá ingyen torna is eszébe jut az embereknek. Czanik Balázs tömegeket megmozgató tornaórája idén is nagy sikerrel dübörög az Arénában. Balázs célja, hogy nyolc héten keresztül, minden hétfőn este fél 9-től fél 10-ig mozgásra bírja az embereket. E nemes kezdeményezéshez számos híresség is arcát adta. Többek között Rácz Zsuzsi, a Rise Fm bemondónője is. 

- A Rise Fm, ahol bemondóként dolgozol propagálója volt Czanik Balázs nyolc héten át tartó Mozdulj rá ingyen tornasorozatának. Te mint magánember miért tartod fontosnak az ilyen jellegű megmozdulásokat?

- Talán az ehhez hasonló rendezvények rávilágítanak a mozgás szükségességére. Az emberek nem akarnak időt szakítani a testmozgásra, nehezen szánják rá magukat bármilyen sportra. De találkoztam már olyannal, aki szégyenérzetből, túlsúlya miatt nem mert elmenni kondizni, mert attól félt kinevetik. Balázs több száz embert  mozgat meg, láttam itt idősebbet, fiatalt, kövéret és soványat, akik ugyanolyan lelkesedéssel végezték a gyakorlatokat, és állíthatom, hogy Balázs és csapata nagyon jó hangulatot teremtett. Bízom benne, hogy ez a közös program egy lökést ad azoknak, akik eddig valamilyen oknál fogva nem végeztek legalább heti rendszerességgel valamilyen mozgást.


- A te életedben milyen szerepe van a testmozgásnak, a sportnak?

- Kislánykoromban néptáncoltam, később pedig igyekeztem futással, tornával karban tartani a testem. A súlyommal hála isten soha nem volt gondom, de azért így 29 évesen már igyekszem az étkezésekre is odafigyelni a heti rendszeres testmozgás mellett és Balázs, akit már két éve ismerek, mindig szívesen segít, ha kikérem a tanácsát.

- Az emberek nagy része nem teheti meg, hogy drága edzőtermeket vegyen igénybe, mit ajánlasz azoknak, akiknek pénztárcája nem engedi meg ezt a fajta edzésmódot?

- Nem gondolom, hogy a mozgás, a testünkre való odafigyelés pénz kérdése lenne. Én például barátnőmmel Béres Anettal alig várom, hogy vége legyen a télnek és kimehessünk a Margit-szigetre futni, ami igazán nem kerül pénzbe. Azt hiszem legtöbbször a hozzáállással van baj, pedig ha ezen változtatnánk, nemcsak fizikailag, de lelkileg is sokkal egészségesebb társadalomban élhetnénk.


- Te egy kiegyensúlyozott, ambiciózus és emellett egy sugárzó fiatal nő vagy, hogyan érted ezt el? Van valami titkod, amit megosztanál másokkal?


- Nincs titok. Nagyon hiszek a sorsszerűségben és az augusztus 20-i balesetem óta átértékeltem az életemben sok mindent. Előtte összegyűltek a problémáim, de nem akartam tudomásul venni, hogy változtatni kell. A balesetem során állítom, hogy nem ültem egyedül az autóban, hanem valaki fogta a kezem, egyébként nem úsztam volna meg egyetlen kék folt nélkül. Ezt az éjszakát egy jelnek tekintettem: kivettem egy hét szabadságot és azt mondtam, hogy most tiszta lappal indulok. Ez sikerülni látszik, azóta elmondhatom, hogy csak pozitív dolgok történnek velem.

- Nemcsak rádiósként, hanem a televízió képernyőjéről is ismert vagy, mennyire tartod fontosnak a megjelenést, a sminket a mindennapok során?

- Én mindig vállaltam önmagam: sminkkel és anélkül. Soha nem csináltam ügyet abból, hogy sminkkel az arcomon jelenjek meg a sarki közértben, vagy sétáljak az utcán. Természetesen vannak olyan helyszínek, pl. ha kamerák előtt állok, amikor elkerülhetetlen egy szolid smink, de egyébként felesleges időpocsékolásnak érzem. A szépség, a természetesség belülről fakad, és ha ez hiányzik valakiből bármit magára kenhet, nem lesz vonzó.

- A húszas éveid végén jársz, elgondolkoztál már a családalapításon?

- Persze eszembe jutott már, és szeretnék is családot, gyereket, de nem akarok semmit elsietni. Sok szempontból én is gyerek vagyok még, vannak meg nem valósított álmaim...na meg ehhez kellene egy pasi is.

- Ez azt jelenti, hogy nyitott vagy egy komolyabb kapcsolatra?

- Igen, várom a jelentkezőket...
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2822 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x