Overdose téli pihenőre vonul
Címlap / Showbiznisz / Overdose téli pihenőre vonul

Overdose téli pihenőre vonul

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-20

Overdose felkészülését az elmúlt három hétben egy tályog hátráltatta, így ma Alagra érkezik angol kovácsa, hogy annak végső tisztítását és eltávolítását elvégezze. 

Mikóczy Zoltán arról is tájékoztatta a PannoniaOverdose.hu-t, hogy ugyan más lovaknál gyakori, hogy ezután pár nappal már teljes értékű munkát végeznek, ő azonban elővigyázatosságból úgy döntött, hogy a versenyszezon hátralévő részében már nem teszik ki Overdose-t komolyabb terhelésnek, a november 14-re tervezett római versenyt pedig lemondták.

- Overdose-t három hete patkolták, ami után érzékennyé vált a patája. Ebben önmagában nincsen semmi rendkívüli, ám nem szokott ilyen sokáig húzódni. A milánói versenyt is emiatt mondtátok le.

- Miután láttuk, hogy nem javul az állapota, a múlt héten az állatorvosa levette a patkóját, és az ott lévő gyulladt tályogot megnyitotta, kitisztította az abban lévő gennyes folyadékot. Sajnos ez a tályog a hordozószél környékén jelentkezett, így erős fájdalmat okozott neki. Ezért kímélte a lábát, ezért nem ment tisztán, ez okozta az érzékenységet. Utána egy-két nappal vártuk, hogy a patája megnyugszik, de a jelek szerint még nem tisztult ki teljesen, mert még mindig mutatja, hogy érzékeny a lába.

- Mi a kezelés további menete?

- Ma érkezik Angliából Stuart Packham, Overdose állandó patkolókovácsa, aki a tályog végső kitisztítását és eltávolítását végzi majd. Dózi állatorvosa kétségkívül szakavatottabb, de kovácsa nagy rutinnal rendelkezik ennek a műveletnek az elvégzésében, és szerencsére rá is ért eljönni.

- Mit tudni a patájáról, lévén ez a lába komoly sérülésből épült fel.


- A röntgenfelvétel szerint a pataszerkezete homogén, a patacsont elhelyezkedése az elvárásnak megfelelő, a talp és az oldalsó részek is párhuzamosan állnak. Ez a gyulladás elég gyakori a versenylovaknál, az okát nem lehet egyértelműen meghatározni. Miután ez az állapot megszűnik, a ló rövid időn belül terhelhetővé válik. Más versenylovak esetében elég gyakori, hogy egy ilyen tályog kifakadása vagy kitisztítása után egy-két nappal már teljes értékű munkát végeznek. Tekintettel Overdose korábbi sérülésére, az ő estében nem látjuk célszerűnek, hogy a szezonból hátra lévő picike időben olyan terhelést kapjon, amilyennel egy verseny jár.

- Akkor ugrik a november 14-i római futás?


- Elővigyázatosságból úgy döntöttünk, hogy idén már nem tesszük ki Overdose-t komolyabb terhelésnek, inkább vonuljon téli pihenőre.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1922 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x