Bevállalósak az Újpest focistái!
Címlap / Showbiznisz / Bevállalósak az Újpest focistái!

Bevállalósak az Újpest focistái!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Tisza Tibor 6,0-ra, Vermes Krisztián 6,3-ra cserélte mezszámát a diabétesz elleni összefogás szellemében 

Az Újpest FC játékosai oly mértékben támogatják a cukorbetegség elleni harcot, hogy még lila mezüket és szerencsehozó mezszámukat is lecserélték a szombati Honvéd elleni pályára lépéskor. A lila-fehérek és a piros-feketék is a november 14-én ünnepelt Diabétesz Világnap hivatalos színében, kék pólóban sorakoztak fel a szombati bajnokin.

Sőt, az Újpestiek olyannyira lelkesedtek a sanofi-aventis/Chinoin által támogatott összefogás iránt, hogy a felsorakozáskor viselt pólójukon mezszámuk helyett háromhavi vércukorszint átlagukat tüntették fel. Ezzel is szeretnének példát mutatni, és felhívni a figyelmet a sport, az egészséges életmód és a szűréseken való részvétel fontosságára.


Világszerte több mint 250 millió, míg hazánkban 700 ezer ismert cukorbeteg él – ennek azonban többszöröse lehet azon gyanútlanok száma, akik nincsenek tudatában betegségüknek, hiszen a 2-es típusú diabétesz eleinte teljesen tünetmentes. Az Újpest és a Honvéd labdarúgó csapatában is úgy gondolták, hogy nem mehetnek el szó nélkül a megdöbbentő adatok mellett, ezért a szombati mérkőzésen csatlakoztak a diabétesz elleni harchoz. A játékosokat kísérő gyerekek a Diabétesz Világnapra utaló kék pólóban vonultak fel, és álltak a kezdőkörre, mellyel a cukorbetegség elleni küzdelem jelképét, a kék kört szimbolizálták.


Az újpestiek ezen felül kék pólójuk hátulján nem a megszokott mezszámukat, hanem a saját A1C értéküket (három havi vércukorszint átlaga) tüntették fel! Így lett Böőr Zoltán 5,8-as, Vermes Krisztián 6,3-as, Marin Matos 5,7-es számú játékos a szombati felsorakozáskor. A csapat egyébként kicsattanó egészségnek örvend, minden játékos vércukorszint átlaga a kritikus 7% alatt van.

"A saját vércukorszintjével mindenkinek tisztában kellene lennie, éppúgy, mint amilyen természetességgel tisztában vagyunk a magasságunkkal, vagy a testsúlyunkkal. Azzal, hogy a klubnál felvállaltuk a saját értékeinket, és mezszámként viseltük őket, reméljük, hogy kicsit mi is segítettünk felhívni a figyelmet a rendszeres mérés fontosságára" – mondta Tisza Tibor, az Újpest FC csapatkapitánya.

Fotók: Nemzeti Sport/Németh Ferenc        

A vércukor értékek felvállalásán túl a rendhagyó Újpest–Honvéd mérkőzést jótékony adományok is jellemezték. A sanofi-aventis/Chinoin Együtt többet tehetünk programján keresztül ugyanis a két klub is csatlakozott a diabétesz elleni összefogáshoz, így a mérkőzésen rúgott valamennyi gól után 100.000 Ft-ot, azaz összesen négyszázezer forintot kapott a Devecseri Diabétesz Klub. Az egyedi, dedikált Diabétesz Világnap pólókat pedig árverezésre bocsájtották, és a befolyt összeggel a Diabétesz Junior - Magyar Cukorbeteg Gyermekek Országos Szövetségét támogatják majd.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3053 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x