Benkő László szerint Hofi Géza pofán vágott egy hivatalnokot...
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Benkő László szerint Hofi Géza pofán vágott egy hivatalnokot

Benkő László szerint Hofi Géza pofán vágott egy hivatalnokot

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-26

Az Omega tagja tanulságos történetet mesélt a rendszerváltás előtti bürokráciáról és az akkori művészvilágról. 


Rendezvénynaptár
Benkő Lászlóval egy számára rettentően sokat jelentő kultikus helyen találkozott a Tabu Tv stábja. "Ott volt, pár méterre onnan, ahol mi most ülünk, egy olyan épület, ami azoknak az embereknek a sorsát döntötte el, akik az én időmben a művészvilágban dolgoztak. Itt voltak a könyvkiadók, itt volt a hanglemezgyár és itt volt az akkori szocialista országokba valamint akárhová máshová történő utazásokat engedélyező hivatal is. Írók, humoristák, színészek, zenészek találkoztak itt a második emeleten... olyan legendás volt, mint a rádiónak a pagodája és a Magyar Televíziónak az aulája" - meséli a tabutv.hu riporterének a zenész, aki ebben az épületben rengeteg időt töltött együtt régi jóbarátjával, Hofi Gézával.

"Hofi mindig elolvasta a reggeli napilapokat és tesztelte rajtunk a neki legjobban tetsző és legizgalmasabb történeteket, hogy min nevetünk a legjobban. Ezt már Hofi szerűen adta elő és azonnal levette, hogy min röhögünk a legjobban, este pedig már az önálló blokkjában is megjelent belőlük egy-kettő..." - emlékszik vissza az internetes sztártévé videójában Benkő László.

Az Omega tagjának azonban nem csak pozitív élményei voltak a kultikus épülettel kapcsolatban, hiszen az akkori bürokrácia sokszor megnehezítette a művészek életét.

"Ma már ember nem hiszi el, de annak idején csak utazás előtt 24 órán belül kaptuk meg az útlevelünket és visszaérkezéskor 24 órán belül be is kellett hozni. Egyszer egy zenészekből, színészekből, humoristákból álló válogatott csapat utazhatott el Szabadkára, de a hivatalban egy pacák szórakozott azzal, hogy nem írta alá a kilépési engedélyünket, emiatt pedig nem kaptuk meg az útlevelet. A várakozás alatt összegyűltünk, kávéztunk, a Géza pedig ott állt és figyelte, ahogy egyre feszültebb lesz a hangulat. Végül többször is felment ehhez a főnökhöz, utoljára viszont szólt mindenkinek, hogy menjünk utána... bement és szólt ennek a nagyfőnöknek, hogy adja már oda az útlevelünket és amikor nem akarta, akkor a Géza úgy pofán vágta, hogy az írógépével együtt szállt el a csávó!" - mondta el a Tabu Tv internetes videójában Benkő László, aki ezután a többi pályatársával együtt sorban átvehette az útlevelét.


 
 
[ 2774 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x