Botrányos műalkotás: egy csecsemő gyémántokkal kirakott...
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Botrányos műalkotás: egy csecsemő gyémántokkal kirakott koponyája

Botrányos műalkotás: egy csecsemő gyémántokkal kirakott koponyája

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-27

Damien Hirst, a polgárpukkasztó brit művész megint kiverte a biztosítékot. Szülői szervezetek tiltakoztak, mondván, hogy a mű sokkolhatja a gyászoló szülőket.  

Damien Hirst 8000 fehér és rózsaszín gyémántot, valamint nem kevés platinát használt fel egy csecsemő koponya díszítésére. A munkában a Bentley & Skinner nevű udvari szállító ékszerész társaság volt a segítségére.

A koponya most Firenzében látható, majd Hong Kong következik és év végén tér vissza Londonba. A galériák nem nyilatkoznak arról, mennyibe kerül a bizarr alkotás, amely a For Heaven’s Sake (Az isten szerelmére!) nevet viseli.


A koponya egy XIX. századi kórbonctani gyűjteményből származik. A szakértők szerint ritka a gyermek koponya, de néha lehet venni, a magán gyűjtők is forgalmazzák.

 
Sally Russell, a szülőket tömörítő Netmums társaság alapítója azért tiltakozott, mert szerinte a műalkotás sértheti azoknak a szülőknek az érzéseit, akik gyermeküket gyászolják. "Mr Hirst talán nem akart érzéketlen lenni, de ez mély hatással lesz sok emberre, aki nagyon zavarónak fogja találni a témát."

Hirst, akinek Mexikóban is van lakása, azt mondta, hogy a régi azték művészet ihlette meg, amely koponyákat használt. "Mi a legtöbb, amit a halál elleni ünneplésként megtehetek? Ha egy koponyára nézel, azt gondolod, hogy az a véget jelképezi, de amikor ilyen szépnek látod a véget, az reménnyel tölt el."

"A gyémántok a tökéletességről, a tisztaságról, a gazdagságról, a szexről, a halálról és a halhatatlanságról szólnak. Mindennek a jelképei, ami örök, de van egy sötét oldaluk is."
 


 
 
[ 4408 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x