A közösségi háló tarolt a Golden Globe-gálán
Címlap / Showbiznisz / A közösségi háló tarolt a Golden Globe-gálán

A közösségi háló tarolt a Golden Globe-gálán

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

A Facebook sztorit feldolgozó film összesen négy díjat is elvitt: ez lett a legjobb drámai játékfilm, de begyűjtötte a legjobb rendezésért, forgatókönyvért és filmzenéért járó szobrocskát is.  

A legjobb drámai filmszínésznőnek járó díjat Natalie Portman kapta a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szavazataival a Fekete Hattyúban nyújtott alakításáért. A legjobb színész ugyanebben a kategóriában a brit Colin Firth lett, A király beszédének főszerepéért.

A legnagyobb győztes azonban A közösségi háló, amely négy díjat is begyűjtött. A rendezője David Fincher, a forgatókönyvírója Aaron Sorkin, a zenéjét  Trent Reznor és Atticus Ross szerezte. A film a Facebook közösségi oldalt megalapító Mark Zuckerberg életét mutatja be.


Általában azt tartják, hogy a film valódi "karakter gyilkosság", hiszen igen rossz színben tünteti fel Zuckerberget, aki a film szerint a Facebook ötletét is lopta. Ehhez képest nagy meglepetést keltett, hogy a díjátadón Aaron Sorkin forgatókönyvíró jelképesen békejobbot nyújtott az internetes milliárdosnak és egy olyan nagy formátumú vállalkozónak nevezte, akinek víziói vannak és hihetetlen módon jótékonykodik.


A közösségi háló, valamint Natalie Portman és Colin Firth ezzel közelebb került az Oscar-díjhoz is. Az amerikai filmakadémia díjait február végén osztják ki.


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3309 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x