A hastánc világa közelebbről
Címlap / Showbiznisz / A hastánc világa közelebbről

A hastánc világa közelebbről

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

2011. május 7-8-án ismét megrendezik Budakalászon az Orient expot - Orientális Kiállítás és Vásár & Orientális Tánc Találkozó -, a rendezvényre az előző évek tapasztalatai alapján csaknem 400 hastáncost és több ezer keleti kultúra és hastánc iránt érdeklődőt várnak idén a program szervezői. A helyszínre látogatók a híres táncosok előadásai mellett fiatal tehetségek műsorát is megtekinthetik a nagyszabású eseményen. 

Szombaton nyitja meg kapuit az Orient expo 2011-es kiállítása, ahova idén is rengeteg változatos programmal várják a szervezők a keleti kultúra szerelmeseit. A nemzetközi eseményen a kelet összes kincsét felfedezhetik a látogatók; hastáncosok, hastánc iskolák, hastánc kosztüm és kiegészítőket árusítók, selyemfestők, ékszeresek, illetve keleti éttermek kiállítóstandjait látogathatják végig az érdeklődők. A tanulni vágyókat hazai és külföldi hastánc tanárok workshopjai is várják az expon.


A kiállítás fénypontja a hastánc műsorok és táncbemutatók lesznek, melyeket mindkét nap 10:30-19:30 között tekinthetnek meg a látogatók. A fellépők között számos magyar és külföldi hastáncos (pl. osztrák, szlovák, cseh, belga) található, akik színes műsoraikban  klasszikus raqs sharqi, törzsi, folklore, bollywood és fúziós táncokat mutatnak majd be a közönségnek.


A fellépők között neves hastáncosok (Nieto Mercedes, Shaba, Ölyüs Barbara, Amira, Mahasti, Nadah stb.) és feltörekvő tehetségek is bemutatják majd tudásukat, illetve új csoportok is lehetőséget kapnak, hogy bemutatkozzanak mind a szakma, mind a nagyközönség előtt. Az eseményen egy új, független tánccsoport, a BellyArt Company is fellép, amelynek tagjai profi és félprofi táncosok, akik egyénileg és más csoportok tagjaiként eddig is rendszeres szereplői voltak a hazai hastánc életnek. A Bornemissza Kata (Miss Hastánc Hungary 2008) által alapított társulat táncosai egytől egyig kiemelkedő eredményeket értek már el hazai versenyeken, illetve valamennyien a budapesti arab és perzsa éttermek rendszeres fellépői is. Színvonalas műsorukat május 8-án, vasárnap tekinthetik meg az érdeklődők.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4458 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x