Elakadt az Overdose-t szállító kocsi, egy nappal később...
Címlap / Showbiznisz / Elakadt az Overdose-t szállító kocsi, egy nappal később ér Angliába

Elakadt az Overdose-t szállító kocsi, egy nappal később ér Angliába

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

Ma reggel fél nyolckor az előzetes terveknek megfelelően elindult Overdose Angliába. Kedvenc kétszemélyes lószállítójában utazik, melyben szembe tud fordulni a forgalommal. Közben kiderült, hogy ismét Andreas Suborics lesz Overdose lovasa. 

Azért döntöttek e mellett, mert a kamionban korábban ideges volt, kaparta a padlót. Az egyetlen dolog, amire szállítóinak ügyelniük kell, hogy ne menjenek 100 km/h alá, mert azt Overdose nem szereti. Győrben azonban elromlott a lószállítót vontató autó sebváltója, és mivel a szakszervíz ugyan tudott volna csereautót biztosítani, de annak nem volt megfelelő vonóhorga, így a késedelem miatt lefújták a mai etapot. Vissza azonban nem fordultak, hanem érte ment trénere, Jozef Roszival, és az ő autójával szállították tovább Pozsonyba, a versenypályára. Abban az istállóban szállásolták el, amiben ottani versenyei előtt minden alkalommal, így a mai éjszakát ismerős környezetben fogja tölteni.

A csapat a tervek szerint holnap a kölni lóversenypályáig utazik, ott töltik az éjszakát, és csak vasárnap kelnek át a csatornán. Az egy napos késedelem nem jelent fárasztóbb utazást Overdose számára, talán jobb is, hogy kettő helyett három etapban teljesítik az utat, így ugyanis ezeken a napokon többet pihen, többet áll istállóban. Mikóczy Zoltán csak annyit fűzött a mai napon történtekhez, hogy "Áh! Péntek tizenharmadika..."

Mikóczy Zoltán bejelentette, hogy immáron végleges: Andreas Suborics viszi Overdose-t a jövő szombati Temple Stakesben, így kettejüknek ez lesz a hatodik közös versenyük. A PannoniaOverdose.hu azonnal telefoninterjút készített a háromszoros német sampion zsokéval, aki elmondta, hogy ő is súlyos sérülésből épült fel (tavaly márciusban fejbe rúgta egy ló), így épp ideje volt, hogy Overdose is rendbe jöjjön, mert ők ketten tökéletes párost alkotnak. A ló Hoppegartenben mutatott teljesítménye pedig meggyőzte, így optimista a Haydock Park-i verseny előtt.


- 2008-ban négyszer vitte versenyben, legutóbb pedig idén, Berlinben, így igazán jó összehasonlítási alapja van az akkori és a mostani Overdose-ról. Miben változott a ló, korábbi önmagához képest?

- Számomra nem az a fő kérdés, hogy milyen volt akkor, hanem, hogy milyen most. Hoppegartenben pedig tökéletesen teljesített. Mégis miben változott? Nyugodtabb lett és érettebb. Ám igazából nem szerencsés egy három-négy éves lovat egy hatévessel összehasonlítani, mert minden évben változnak. Ő egy tipikus hatéves sprinter. Úgy érzem jobb ló lett, mint korábban volt. A hosszú kihagyást követően minden a terveknek megfelelően történt Hoppegartenben, így optimista vagyok az angliai versenyét illetően.

- Ahogy Overdose, úgy ön is egy szerencsétlen és súlyos sérülést szenvedett, amikor fejbe rúgta egy ló munka közben Hong-Kongban. Be is jelentette visszavonulását, ám nem sokkal később teljesen felépülve mégis visszatért a nyeregbe. Sorsszerű, hogy az útjaik Overdose-zal ismét keresztezik egymást?

- Annál is inkább összetartozunk, mivel nagyanyám révén bennem is folyik magyar vér. Valóban visszavonultam a sérülés miatt, és ugyan mindenki unszolt, hogy térjek már vissza, térjek már vissza, de időre volt szükségem, hogy meghozzam ezt a döntést. Szerencsére minden rendben van, most pedig fittebbnek és jobban érzem magam, mint bármikor korábban. Épp ideje volt, hogy Overdose is rendbe jöjjön, mert mi egy tökéletes páros vagyunk.

- Rátérve következő közös versenyükre, mit vár a starttól? Overdose a két legutóbbi alkalommal sem állt be könnyen a startgépbe, Baden-Badenben nyolc perc alatt háromszor is ledobta Soumillont, és Hoppegartenben is másfél percbe telt a startgépbe állítani. Ha úgy tetszik, a Haydock Parkban két verseny is vár rá. Egy a rivális lovak ellen, és előtte egy másik a startgép ellen.

- Korábban mind a négy alkalommal, amikor én lovagoltam, kapucnival a fején állt a startgépbe. Baden-Badenben e nélkül próbálkoztak vele, és elég rakoncátlan volt. Hoppegartenben már az első próbálkozásra félig bent voltunk a gépben, amikor kihátrált, mert nem voltak elegen, hogy tartsák. A második komolyabb próbálkozással pedig be is ment. E miatt nem aggódom, nem hiszem, hogy ebből probléma lehet. Bízom a lóban, és most már azt is tudom, hogy rendben van. A Haydock Park-i pályának jellemzően puha a talaja, ami fekszik neki, a lovat jól ismerem, és teljesen biztosan állítom, hogy ő a világ egyik legjobb sprintere.

- Ön háromszoros német sampion, már több mint másfélezer versenyt nyert, köztük 15 Group I-est, és további 66 Group II-est és III-ast. Angliában eddigi legnagyobb sikere Group I-es versenyben egy második hely a Yorkshire Oaks-ban, Guadalupe-pal. A Haydock Parkban versenyzett már? Mennyire ismeri ezt a pályát?

- Még nem lovagoltam ott, de a pályát jól ismerem. Zsoké-szempontból könnyűnek mondható, nem trükkös, nem lehet semmi problémánk.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1726 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x