Overdose hetedik a Temple Stakes-en, elvesztette a patkóját...
Címlap / Showbiznisz / Overdose hetedik a Temple Stakes-en, elvesztette a patkóját

Overdose hetedik a Temple Stakes-en, elvesztette a patkóját

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-01-28

Overdose hetedik helyen végzett Andreas Suboriccsal a nyergében a Temple Stakes elnevezésű lóversenyen az angliai Haydock Parkban. 

A bukmékerek által legnagyobb favoritnak tartott és az angol szaklapokban címlapon szereplő magyar pej mén, amely ilyen erős mezőnyben még sosem futott, második próbálkozásra állt be a rajtgépbe. A start jól sikerült, az 1000 méteres táv kétharmadáig a győzelemért is versenyben volt, de az utolsó 200 méterre visszaesett, s hetedikként haladt át a célvonalon.

A 80.000 fontos összdíjazású futamon a győzelmet Sole Power szerezte meg a címvédő Kingsgate Native, illetve Prohibit előtt.Mikóczy: nem adjuk fel!

Óriási bizalommal indult első angliai versenyében a Budapesti Golyónak nevezett Overdose, egész héten róla cikkeztek az angol sportlapok, a verseny napján pedig négy újság címlapján is ő szerepelt. Mondhatni, az angolok is nagyon szerették volna, ha folytatja győzelmi sorozatát. Tenyésztői, a Robinson házaspár is a helyszínen szorított érte. A bukmékerek is kimagasló esélyként, 2-1-hez adták.

A lovat jól ismerők viszont egy kicsit aggódtak, mert túlzottan nyugodt volt, nem izzadt, és a starthoz sem a szokott elánnal vágtatott ki az óriási szélben, no meg ekkora dombokat sem látott. A terv az volt, hogy nem megy el úgy az elején, mint máskor, de Suborics talán egy kicsit többet fogott bele a kelleténél, és hiába ment 800-ig az élen harmadmagával, sajnos az utolsó 200-on teljesen eltűnt. Százzal a cél előtt lovasa már nem is erőltette.


Mikóczy Zoltán a verseny után rendkívül csalódott volt, de azonnal közölte, hogy nem adjuk fel, Overdose, azért megmutatta, hogy közéjük tartozik, és a további három hetes angliai felkészülés elegendő lesz rá, hogy Ascotban az utolsó métereket is bírja.


Overdose ismét elveszítette egyik patkóját


A bírói ítélet szerint Overdose négy hosszra a győztestől hetedik a tizenkét lovas mezőnyben, akik közül sokan Ascotban is ott lesznek. A győztes csak három tizeddel maradt le a pályarekordtól, így ez az egyik legjobb lefutási idő a nagy múltú verseny történetében.


Andreas Suborics a PannoniaOverdose.hu tudósítójának elmondta, a pálya nagyon kemény volt, leginkább középen, ahol ők futottak, s ahonnan a víz a széleire folyt. Overdose 600 méterrel a cél előtt elkezdett fölfelé jönni ahelyett, hogy előre ment volna, ezért korábban kellett indítani a tervezettnél. Valószínűleg a kemény pálya miatt tette ezt, meg azért, mert elveszítette egyik hátsó patkóját, ez válthatta ki, hogy megváltozott futásának ritmusa. A patkót vélhetően egy mögötte galoppozó ló rúgta le. Suborics még hozzátette, az ilyen kemény pálya rendkívül előnytelen Overdose számára, Angliában igazán eshetett volna egy kicsit.

A pálya szpíkere a verseny után elmondta a szép számú közönségnek, és az érdeklődő tévériportereknek, hogy Overdose-t ez után a futása alapján indítani kell Ascotban, hiszen sokáig ott volt, csak az utolsó kétszázon kell javítani. Ezzel több szakújságíró is egyetértett.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2315 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x