Mit tesznek egészségükért a Richter Egészségváros arcai?...
Címlap / Showbiznisz / Mit tesznek egészségükért a Richter Egészségváros arcai?

Mit tesznek egészségükért a Richter Egészségváros arcai?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

5 + 1 kérdés Jaksity Katához, Rácz Zsuzsához, Rudolf Péterhez és Katus Attilához. 

Végigkísérték a két éve zajló nagysikerű Egészségváros programsorozatot és 2011-ben is részesei a jótékonysági akcióval összekötött országos szűrőprogramnak. Személyes példával bíztatnak az egészséges életmódra a rendezvények helyszínén, de mint magánembereknek mennyire része mindennapjaiknak az egészség?


Mennyire határozza meg életét a betegségtől való félelem?

Jaksity Kata: Valamilyen szinten benne van az életemben a betegségektől való félelem, mint mindenkinek. Az én koromban az embernek már jobban oda kell figyelnie az egészségmegőrzésre. De reális félelmem azért nincs.

Rácz Zsuzsa: Semennyire. Ha valamim fáj, orvoshoz megyek, de feleslegesen nem aggódom.

Rudolf Péter: Bennem van. Azok közé tartozom, akik szerint a betegségek jelentős része pszichés eredetű. Az életformámból, és az alkatomból együttesen adódik a folyamatos stressz. Egy orvos barátom szerint az emberiség nem fog tudni semmit sem kezdeni a vírusokkal. Alkalmazkodnak. Előttünk járnak, gyanúsan életképesek. Nem mondom, hogy egy vicsorgó hatalmas vírus képével alszom el minden nap, de azért bennem ragadt a mondat.

Katus Attila: Nem gondolok rá, hanem pont a másik irányból próbálom megközelíteni a dolgot. Ritkán vagyok beteg és akkor is gyorsan átmegy rajtam szerencsére. Ilyenkor érzi az ember, hogy mennyire fontos az egészség és az egészséges életmód.


Mit tesz az egészsége megőrzése érdekében?


Jaksity Kata: Rendszeresen járok szűrésekre és emellett az egészséges táplálkozás is nagyon fontossá vált számomra. Az évek során megtanultam, hogy egyre fontosabb odafigyelni az egészségemre.

Rácz Zsuzsa: Tornázom, lelkizek, olvasok, írok, játszom a családommal és igyekszem minél többet nevetni!

Rudolf Péter: Az immunrendszer karbantartása jelenti a védekezést. Mondhatnám: Légy boldog! - Tovább élsz! A kérdés: mi a boldogság? Ép testben ép lélek! Az önmegtartóztatás is boldogság tud lenni, és a hedonizmus is. Az utóbbi perceket jelent, az előbbi életvitelt. Magamra vonatkoztatva: megnézem mit eszem, egyre tudatosabban étkezem. És keresem a napi mozgás lehetőségét a legelfoglaltabb időszakban is. Foci. Futás. Úszás. Bringa.

Katus Attila: Minden nap sportolok, nem csak a munkámból kifolyólag, hanem mint magánember is. Öt éves korom óta rendszeresen csinálom és még 80 éves koromban is aktívan szeretnék sportolni.Mi az, amin saját bevallása szerint is változtatni kellene?

Jaksity Kata: Még alaposabban kéne szűrővizsgálatokra járnom, a szív és érrendszeri szűrésekre, ez is egyre fontosabb kezd lenni. A másik nagy gondom a sport, hiszen eddig nem tudtam rendszeresen járni, mert mindig közbejött valami más, de most már egy személyi edzővel szervezem meg a mozgást és így remélhetőleg a rendszeres sportolás is visszatér az életembe.

Rácz Zsuzsa: Jó lenne többet aludni.

Rudolf Péter: Minden rendszertelen az életemben. Csak a káosz biztos. Fix pontokat kéne beiktatni és ezekhez igazodva felépíteni tudatosan a napomat.

Katus Attila: Tudni kell rólam, hogy nagyon szorgalmas vagyok és szívből csinálom a dolgokat, ami néha azért rossz, mert pont a nagy odaadás miatt, az egyensúly megbillen az életemben és nem jut időm mindenre.


Mi az, amiről nem tud lemondani annak ellenére sem, hogy az egészségtelen?


Jaksity Kata: A csoki! Nagyon-nagyon sok csoki! Erről a "káros" szenvedélyemről nagyon nehezen tudnék lemondani.

Rácz Zsuzsa: Csoki x 1000.

Rudolf Péter: Kávé... kávé... és még egy kávé...

Katus Attila: Megesik velem is, hogy eszem olyat, ami nem feltétlenül egészséges, ha ki kéne emelni egy valamit, akkor az a mogyorókrém lenne.Miben látja a nők szerepét a család egészségében?

Jaksity Kata: A nők szerepe nagyon fontos, hiszen a férfiak kevésbé figyelnek erre oda és a háziasszonyok töltik fel az otthoni hűtőt is.

Rácz Zsuzsa: A nők szerepe kulcsfontosságú, de mivel első a család, gyakran megfeledkeznek a saját egészségük fontosságáról, márpedig a saját egészségünkre kell vigyázni elsőként.

Rudolf Péter: Egy nő képes igazán egy család abroncsa lenni. Életösztöne, a világhoz való egészségesebb, letisztult viszonya pszichés támaszték minden családtagnak.

Katus Attila: Fontosnak tartom, hiszen ők fogják össze a családot és általában a nők döntik, el mi is legyen az asztalon.


A 3 legfontosabb dolog a bevásárlókosarában?


Jaksity Kata: Gyümölcs, zöldség és natúr joghurt.

Rácz Zsuzsa: Gyümölcs, joghurt, tej.

Rudolf Péter: Zöldség, olívaolaj, fehérhús, azért egy kis száraz vörösbor sem árt

Katus Attila: A legfontosabbak nálam a magas rozstartalmú pékáruk, a fehérje pótlás miatt a szójatermékek és a halak. A víz és a sok folyadék elengedhetetlen, ebből mindig van nálam egy palack. A sajtféléket is nagyon szeretem, természetesen a tejtermékek és a zöldség és gyümölcs félék is állondó része nálam a bevásárlásnak.


Az Egészségváros látogatói személyesen is találkozhatnak Rudolf Péter színművész-rendezővel, az esemény védnökével, Jaksity Kata műsorvezetővel, a rendezvény háziasszonyával, Katus Attila aerobik világ- és Európa bajnokkal és Rácz Zsuzsa író, újságíróval, a híres Terézanyu könyvek szerzőjével.

Időpont:
május 28. szombat 10.00-17.30

Helyszín:
X. kerület, Budapest, Kőbányai Szabadidő Központ előtti park
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3004 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x