Tömeg várta Londonban az utolsó Harry Potter-filmet
Címlap / Showbiznisz / Tömeg várta Londonban az utolsó Harry Potter-filmet

Tömeg várta Londonban az utolsó Harry Potter-filmet

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-29

Több ezer rajongó üdvrivalgása közepette, a világ talán leghosszabb vörös szőnyegén vonultak fel az utolsó Harry Potter-film főszereplői a regényfolyam szerzőjével együtt csütörtök este az eső áztatta londoni belvárosban, ahol minden idők valószínűleg legcsillogóbb világpremierjén mutatták be a varázslótanonc fantasztikus kalandjait lezáró filmet. 

A Harry Potter és a Halál ereklyéi című epizód második része a hét Harry Potter-kötetből készült filmek közül a nyolcadik és egyben a befejező rész.

A címszereplő Daniel Radcliffe, valamint Emma Watson, Rupert Grint, Michael Gambon és Harry Potter "mamája", Joanne K. Rowling írónő a londoni Trafalgar-téren, Nelson tengernagy világhírű szobrának tövében üdvözölte a világ minden tájáról ez alkalomra összegyűlt mintegy tízezer rajongót, akik közül sokan már hétfő óta a téren táboroztak, dacolva az inkább októberre emlékeztető, 15 fokos londoni júliussal és a szakadó esővel.


A 21 éves Radcliffe, aki tíz éven át alakította Harry Pottert, a téren emelt színpadról szólt a tömeghez, arról biztosítva a Potter-hívőket, hogy jóllehet a filmeposz most lezárul, a fiatal varázsló azonban a filmeknek köszönhetően továbbra sem tűnik el senkinek az életéből.

J.K. Rowling talányos nyilatkozattal ébresztett reményt az olvasók millióiban aziránt, hogy még hallanak róla. A Harry Potter-regényfolyam szerzője a BBC-nek a bemutató előtt kijelentette: az utolsó Harry Potter-film elkészülte előtt nem akart újabb könyvet kiadni, de ismét írni fog, és így a Potter-sorozat lezárulta "bizonyos értelemben befejezés, de egyben új kezdet is" számára. Az írónő nem részletezte, hogy milyen regényötletekben gondolkodik, azt azonban már korábbi nyilatkozataiban egyértelművé tette, hogy nem tervezi a Potter-sztori folytatását.


A szereplők - miután több száz, feléjük nyújtott Harry Potter-könyvet dedikáltak - átvonultak a premiermozijairól világhíres Leicester Square-re az egészen odáig vezető, csaknem egykilométeres vörös szőnyegen.

Az eddigi hét film együtt minden nézettségi rekordot megdöntött, és közülük öt szerepel az egyetemes filmtörténet Top 20-as jegyárbevételi listáján.

A filmek eddigi összbevétele 6,4 milliárd dollár - és ebben természetesen még nincs benne az utolsó rész, amely a csütörtök esti londoni világpremier után július 15-én kerül a mozikba.

Nem marad el siker tekintetében a filmektől a regényfolyam sem, amelynek köteteiből eddig összesen 450 milliót értékesítettek, 70 nyelvre lefordítva.

Az utolsó Harry Potter-regény négy évvel ezelőtti kiadását már szó szerint tömeghisztéria kísérte. A Bloomsbury, a hivatalos brit kiadó az első 24 óra után hárommillió eladott példányról számolt be, vagyis a megjelenés napján óránként 125 ezer kötet fogyott csak Nagy-Britanniában.

A legnagyobb brit könyváruházlánc, a Waterstone’s üzletei előtt annak idején 250 ezren táboroztak napokig a befejező Harry Potter-epizód megjelenésére várva.

Mindez a világ messze leggazdagabb regényírójává tette Joanne K. Rowlingot, aki az 1990-es évek elején még heti 70 fontos tanácsi segélyből, munkanélküliként, egyedülálló szülőként tengődött egy edinburghi szociális bérlakásban.

A The Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja listáját a leggazdagabb ezer brit becsült vagyonáról, és a májusban megjelent 2011-es összesítés a 45 éves Rowlingnak - tavaly óta 11 millió fontos gazdagodással - 530 millió font (160 milliárd forint) vagyont tulajdonított.

Az írónő - illusztrálandó, hogy honnan is indult - egy ízben elmondta: Harry Potter "születése" előtt voltak olyan esték, amikor kislányának, Jessicának jutott ugyan vacsora, neki azonban már nem...
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5196 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x