Rubik-kocka Magyar Bajnokság
Címlap / Showbiznisz / Rubik-kocka Magyar Bajnokság

Rubik-kocka Magyar Bajnokság

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A hétvégén rendezték meg a Klauzál Házban a Rubik-kocka 2011 Magyar Nyílt Bajnokságot a WCA (World Cube Association) és a Rubik Stúdió szervezésében, a Gémklub támogatásával. A Magyar Nyílt Bajnokságon a versenyzők jogosultságot szerezhettek a bangkoki Rubik Világbajnokságon való részvételre. 

Ez a nemzetközi verseny a Rubik-versenyzők életének egyik legfontosabb rendezvénye, hiszen a világbajnokságon az elismerés mellett egyrészt komoly pénzdíjak elnyerésére nyílik lehetőség, továbbá a résztvevők által felállított rekordokat azonnal hitelesítik.

A jelenlévőknek hihetetlen élményben volt részük, hiszen a versenyszámok folyamatosan követték egymást, aki egy pillanatra nem figyelt, máris lemaradt a sorsdöntő mozzanatokról. Számos kategóriában indultak a versenyzők, akiknek csupán néhány másodpercre volt szükségük ahhoz, hogy a különböző méretű Rubik-kockákat kirakják.


A 3x3x3-as kocka kirakásának összesített eredménye szerint Baticz Milán volt a leggyorsabb, őt követte Fodor Dániel és Vecsernyés Márk a második és harmadik helyen. A részversenyeken Bodor Bálint rakta ki a kockát a legkevesebb idő alatt, mindössze 8.65 másodperc alatt. A 3x3x3-as kockát vakon Endrey Marcell pörgette ki elsőként, idejével (31.98 másodperc) Európa rekordot állított fel.

Ezen győztesek a Gémklub jóvoltából 1-1 Cubulus-hoz juthattak hozzá, amely egyesíti a kerek és szögletes feladványok minden izgalmát és trükkjét.

A Cubulus logikai játékban egy kockarácsba kell golyókat betolnunk úgy, hogy a folyton változó elrendezésben, bármelyik oldalon kirakjunk egy négyzetet. A Rubik-kockához hasonlóan, itt is több lépésre kell előre gondolkodni a siker érdekében.

A bajnokság győztesei remélhetőleg kiváló eredménnyel szerepelnek majd a bangkoki világbajnokságon és újabb dicsőségeket hozzanak a Rubik-kocka hazájának.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3066 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x