Díjugrató versenyekkel kezdődött a Nemzeti Vágta
Címlap / Showbiznisz / Díjugrató versenyekkel kezdődött a Nemzeti Vágta

Díjugrató versenyekkel kezdődött a Nemzeti Vágta

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-08

Díjugrató versenyekkel megkezdődött a Nemzeti Vágta programsorozat a budapesti 56-osok terén felépített Széchenyi pályán. 

A napi programok között paralovaglás, szabadidomítás, lovas bohócok bemutatója és díjlovagló verseny is szerepel. A szerdától vasárnapig tartó fesztivál ideje alatt kocsitoló verseny, akadályvágta, lovastorna és huszár bemutató is várja az érdeklődőket. A városok és falvak ünnepének döntő napján, vasárnap 21 közismert ember száll versenybe a Fogatvágta-sztárfutam, a Kocsitoló verseny és a Jótékonysági sztárfutam megmérettetésein.

A negyedik vágtán, szombaton összesen 72 település lovasa mérkőzik meg a tizenkét előfutamban a Hősök terén kialakított pályán. Az előfutamok első és második helyezettje jut tovább a vasárnapi középfutamokra, majd a középfutamok nyertesei vehetnek részt az esti döntőn, amelynek győztese tízmillió, második helyezettje kétmillió, harmadik helyezettje pedig egymillió forintot kap.

Egy korábbi felvétel                           Fotó: vagta.hu               

Az ötnapos rendezvényen összesen 500 ló szerepel, melyek számára 2500 négyzetméternyi istállóterületet, 200 köbméternyi forgácsot és 30 ezer liter vizet biztosítanak a szervezők. A 2 és fél körös versenytávot 6200 négyzetméter területű és 500 méter hosszú pályán teljesítik a résztvevők.

Az Andrássy úton a korábbi évekhez hasonlóan a nevező települések és szponzorok standjai, kézműves és népművészeti bemutatók várják a rendezvényre látogatókat. A kulináris élvezetek kedvelői a bor-és pálinkafalu kuriózumaiból, illetve az országkonyha ételkülönlegességeiből válogathatnak. A népzenei színpadon délutánonként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzenei Tanszékének növendékei játszanak. A pálinkafalu nagyszínpadán esténként népszerű előadók, így a Széljáró Balladás, a Holdviola, a Besh O droM és Rúzsa Magdi szórakoztatja a közönséget - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A Nemzeti Vágtát minden évben egy magyar történelmi személyiség, hős emlékének szentelik. Idén a Rákóczi-szabadságharc két hősének, Bercsényi Miklósnak és fiának, Bercsényi Lászlónak állítanak emléket.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2830 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x