A bajai kistérség lovasa nyerte meg a Nemzeti Vágtát
Címlap / Showbiznisz / A bajai kistérség lovasa nyerte meg a Nemzeti Vágtát

A bajai kistérség lovasa nyerte meg a Nemzeti Vágtát

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-08

Molnár Gyöngyi, a bajai kistérség színeiben Malőr nevű telivérén lovagolva nyerte meg a 2011-es Nemzeti Vágtát. 

Ló és lovasa páros nagy visszatérőnek számít az immár hagyománnyá vált, negyedik alkalommal megrendezett versenyen, tavaly ugyanis második helyen végeztek. Molnár Gyöngyi örömkönnyek között fogadta a Hősök terén felállított pálya körül összegyűltek tapsát és a gratulációkat. A vágta győzteseként átvehette a verseny vándorkardját, egy 1848-as huszárkardot. Emellett tízmillió forintos jutalomban is részesül.

Bár a vasárnap esti döntő volt a négynapos fesztivál csúcspontja, a nap során több győztest is avattak. A kishuszár vágtán kora délután Vízi Péter győzedelmeskedett Mózes nevű lován, az új sportágat avató fogatvágtán pedig Kisbért képviselve Galambos Nándor aratott győzelmet.

MTI Fotó: Beliczay László                 

Nem maradhatott el a hagyományos sztárfutam sem, amelyet idén több évi próbálkozás után Hajas László nyert meg. Közismert emberek szálltak versenybe a Fogatvágta-sztárfutamon és a Kocsitoló versenyen is.

Sajnos a vágta nem zajlott balesetmentesen. Az egyik előfutam során sérült meg Szigetvár település lovának oldala, és a szakemberek igyekezete ellenére állatorvosi javaslatra az állatot elaltatták.

Az idei, immár negyedik Nemzeti Vágta ezúttal sem csak a versenyzésről szólt, hiszen a fővárosba látogatók számos lovas bemutatón, érdekes programon vehettek részt, amely közelebb hozta a lovakat kicsikhez és nagyokhoz.

A rendezvény ideje alatt az Andrássy úton a korábbi évekhez hasonlóan a nevező települések és szponzorok standjai, kézműves és népművészeti bemutatók várták a kilátogatókat. A kulináris élvezetek kedvelői a bor-és pálinkafalu kuriózumaiból, illetve az Országkonyha ételkülönlegességeiből válogathattak. A népzenei színpadon délutánonként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzenei Tanszékének növendékei, a pálinkafalu nagyszínpadán pedig esténként népszerű előadók szórakoztatták a közönséget.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1813 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x