Megkezdődött Michael Jackson orvosának pere
Címlap / Showbiznisz / Megkezdődött Michael Jackson orvosának pere

Megkezdődött Michael Jackson orvosának pere

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Több mint két évvel azután, hogy megállt a "pop királyának" szíve, Los Angelesben kedden megkezdődött a haláláért felelősnek tartott orvos, Conrad Murray pere. 

Ha bűnösnek találják, a nem szándékos emberöléssel és orvosi mulasztással vádolt Murray doktort négy évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. A pert, amely a várakozások szerint egy-másfél hónapig tart majd, élőben közvetíti több amerikai tévéállomás.

A tárgyaláson megjelentek az 50 évesen meghalt dalszerző és előadóművész szülei, két nővére, Janet és La Toya, valamint több családtagja. A bíróság épülete előtt több tucatnyian tüntettek virággal és Igazságot Michaelnek! feliratú transzparensekkel, de hallatták szavukat az orvos hívei is.


A per első napját a vád és a védelem esküdtszék előtt elmondott nyitóbeszédének szentelték. A tárgyalás igen részletes betekintést enged a nagyközönségnek Michael Jackson életének utolsó szakaszába, amelynek során a világsztár a "nagy visszatérésre" készült, miután karrierjét 2005-ben annak ellenére keresztbe törte egy gyerekmolesztálási per, hogy abban kimondták a felmentését. Jackson egy 50 fellépésből álló sorozatra készült Londonban This Is It címmel.

Michael Jacksont 2009. június 25-én minősítették halottnak a Propofol nevű kórházi altató és több nyugtatószer túladagolása miatt. A vád szerint "Jacko" halálát Murray doktor okozta, aki úgy altatta őt rendszeresen az erős gyógyszerrel, hogy nem felügyelte kellőképpen annak hatását.


A bíróságon bemutatott fotó a halott Jackóról

A Murrayt védő ügyvédcsapat vezetője, Ed Chernoff, aki hétfőn zárt ajtók mögött ismertette a védelem álláspontját, azt állította, hogy Jackson, aki függővé vált az altatószerektől és a fájdalomcsillapítóktól, a halála előtti napokban a kétségbeesés jeleit mutatta, és hogy maga adagolta túl magának a Propofolt, valószínűleg szájon át bevéve a gyógyszert.

"Úgy gondoljuk, hogy Michael Jackson néhány olyan dolgot követett el, amelyek véget vetettek az életének" - jelentette ki Chertoff.

A perben a Jacksont kórházba szállító mentősök, orvos-szakértők, valamint az énekes és az orvos munkatársai és ismerősei mellett a tanúk padjára szólíthatják Jacko 13 éves lányát, Parist is, aki ott volt a helyszínen, amikor az apja meghalt. A vád első tanúja Kenny Ortega koreográfus és filmrendező lesz, akinek oroszlánrésze lett volna a This Is It színpadra állításában.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2122 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x