Natalie Woodot mégis meggyilkolták?
Címlap / Showbiznisz / Natalie Woodot mégis meggyilkolták?

Natalie Woodot mégis meggyilkolták?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Gyilkossági nyomozók kezdtek új vizsgálatot a harminc évvel ezelőtt vízbe fulladt Natalie Wood halálának ügyében, mivel eddig nem ismert információkhoz jutottak a hatóságok; annak a jachtnak a kapitánya szerint, amelyről a színésznő az óceán vizébe zuhant, a férjnek köze van a halálesethez. 

Los Angeles megye seriffjének hivatala csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy ismét nyomoznak az 1981. november 29-én, egy átmulatott éjszaka után a Santa Catalina szigetnél vízbe fulladt sztár ügyében, amit annak idején véletlen halálesetként könyveltek el.

A háromszoros Oscar-díjjelölt színésznő, a West Side Story, a Haragban a világgal és más hollywoodi filmek sztárja, 43 éves korában hunyt el. A nyomozás annak idején kiderítette, hogy Wood aznap éjjel férjével, Robert Wagnerrel és Christopher Walken színésszel egy parti után a házaspár jachtján folytatta a mulatozást. Wood holttestét később a tengerben találták meg, ám arra sohasem derült fény, hogyan és miért esett a vízbe.


Natalie Wood a férjével a jachton

A seriffi hivatal tegnapi tájékoztatása szerint a hajó kapitánya mellett más - egyelőre meg nem nevezett - tanúk is új, "hiteles és lényeges" adatokat szolgáltattak a halál körülményeit illetőleg. A rendőrség azonban, mindaddig, amíg be nem bizonyosodik ennek az ellenkezője, hivatalosan továbbra is véletlen okozta fulladásos halálesetként kezeli az ügyet. A nyomozás újraindításáról sajtóértekezletet tartó John Corina hadnagy szerint Natalie Wood férje, Robert Wagner nem gyanúsított.

Dennis Davern, aki annak a jachtnak a kapitánya volt, amelyről a filmsztár annak idején az óceán vizébe zuhant, viszont pénteken az NBC televízióban úgy nyilatkozott: Wagner tehet róla, hogy a színésznő vízbe fulladt 1981-ben. Davern azt mondta, hogy a Wood és Wagner közötti veszekedésnek köze volt a színésznő halálához és a férj megakadályozta, hogy erőfeszítéseket tegyenek a vízbe esett színésznő felkutatására. "Igen, azt mondanám, hogy igen" - válaszolta Davern arra a kérdésre, hogy felelősnek tartja-e Wagnert Wood halála miatt, és igennel válaszolt arra is, hogy a házaspár veszekedése vezetett-e a tragédiához. - "Semmilyen lépést sem tettünk annak érdekében, hogy megpróbáljuk felkutatni őt" - tette hozzá.

A kapitány szerint nem tettek erőfeszítést a kutatásra, nem kapcsolták be a keresőreflektort, és - mint azt a CNN-nek elmondta - 4 órán át nem értesítették a parti őrséget sem. Davern nem árulta el, hogy mi volt az az új információ, amelynek hatására a rendőrség ismét megnyitotta a balesetként lezárt ügyet, csak annyit árult el, hogy hosszú évek után végre valaki meghallgatta őt. A CNN szerint egyébként a kapitány és az elhunyt színésznő testvére, Lana Wood már tavaly új nyomozás elindítását kérelmezte.

"Szörnyű döntéseket hoztam és hibákat követtem el. Évekkel ezelőtt hazudtam a vallomásomban" - vallotta be Dennis Davern.

A család nevében Wagner ügynöke támogatásáról biztosította a vizsgálatot, és reményét fejezte ki, hogy az új információ megbírható forrásból származik és nemcsak egy kísérlet a közelgő 30. évforduló kiaknázására.

Natalie Wood halálával kapcsolatban számos részlet Davern Marti Rulli segítségével, Goodbye Natalie, Goodbye Splendour címmel megírt, 2009-ben megjelent könyvéből is kiderült. (A Splendour - ragyogás - a jacht neve volt.) A volt kapitány erre a kötetre hivatkozva azt állította, hogy nem célja a tragédia kerek évfordulójának a kiaknázása, és hogy az igazság tisztázására törekszik.

A könyv szerint 1981 november 29-ének éjjelén a jachton a színész házaspár között "szörnyű veszekedés" tört ki, amelyről a haláleset nyomozóinak a tanúk nem számoltak be. Wagner széttört egy borosüveget a kávézóasztalon, ami után Christopher Walken - aki Wood szereplőtársa volt a mozikba csak 1983-ban került Agyhalál című filmben - nyugovóra tért.

Amikor az "elgyötört" Wood a kajütjébe távozott, a férje követte és éles szóváltás bontakozott ki köztük, amely a hajó hátsó fedélzetén folytatódott. A kapitány közbe akart avatkozni, de Wagner elküldte őt. Natalie Wood néhány perccel később eltűnt.

A kapitány tűvé tette érte a hajót, majd a vízben is keresni akarta, de, mint mondta, Robert Wagner megakadályozta ebben. Davern az NBC-nek azt állította, hogy az eredeti vallomását is a férj utasításainak megfelelően tette meg.

A boncolás eredménye szerint Natalie Wood, aki több üveg bort megivott a halála előtt, megcsúszott, a vízbe esett, és a fejét beütötte a jachthoz kikötött mentőcsónakba. A tragikus sorsú filmsztár vesztét egy, az arcának bal oldalát ért zúzódás okozta, s a testén is több horzsolást találtak. A színésznő egyébként nem tudott úszni és egy televíziós nyilatkozatában azt mondta, hogy a mély tengertől fél a legjobban.

Wood és Wagner először 1957-ben, majd az 1962-es válást követően 1972-ben házasodott össze. A hollywoodi pletykák szerint a férj féltékeny volt Christopher Walkenre, aki a pár hálaadás napi meghívására tartózkodott a jachton. Wagner a 2009-ben megjelent könyvében elismerte a féltékenységet és azt is, hogy a vélt vetélytársával folytatott szóváltás közben összetört egy palackot az asztalon. Davern verziójával szemben a férj az állította, hogy Wood visszavonulása után a hátsó fedélzeten próbált meg lecsillapodni Walkennel együtt. Ezután elment megkeresni a feleségét, de az eltűnt, a mentőcsónakkal együtt.

A jacht kapitánya saját állítása szerint már 30 éve is gyanúsnak találta Wagner elbeszélését, mert tudta, hogy a színésznő fél a víztől és aligha ült volna csónakba éjnek idején.

Az estélyibe öltözött színésznő holttestét másnap találták meg, messze a hajótól és a csónaktól is. Walken a nyilvánosság előtt azóta sem nyilatkozott a történtekről.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2461 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x