Öreg néne Győzikéje: nesze nektek, celebek!
Címlap / Showbiznisz / Öreg néne Győzikéje: nesze nektek, celebek!

Öreg néne Győzikéje: nesze nektek, celebek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Már boltokban az Öreg néne Győzikéje, a Válogatott Celebmesék sorozat első könyve, amely hatásosan ötvözi a hazai celebek alulkulturált megnyilvánulásait a huszonegyedik századi magyar irodalom igénytelenségével.  

A hazai hírességek verses mesékbe foglalt, sírva röhögős kalandjai (a celebeket leszámítva) sokaknak ajándékoznak majd vidám perceket.

"Tíz perc népszerűség mindenkinek kijár,

Ámde hazájában egy celeb sem király.

Hagyta hát őseit, messze földre lépett,

Letelepült nálunk – zaklatni a népet.

Jött, és idegeink darabokra tépte.

Pont tíz percet kapott. De sajnos túllépte."

(Ludas Pákó alias Hókátrányka)
 

Piroska, Hófehérke és Ludas Matyi mesebeli figurák. A magyar bulvár közélet "kiválóságai" nem. A könyv e két irreális univerzumból: a mai magyar celeb-hétköznapokból és a klasszikus, mindenki által ismert mesevilágból kever különös rajzos-szöveges koktélt, melynek fogyasztását – noha mesékről van szó – egyáltalán nem kisgyerekeknek ajánlunk.


Öreg néne Győzikéje, Kiszel Piroska (Hogy lett hőslány Tünci, szegény – versben írott kalandregény), Jáksó de Berzserák (Magasztos hiánypótló költemény Jáksó de Berzserák sokat szenvedett, de keveset látott herezacskójához) és Ludas Pákó (alias Hókátrányka) történetei pontosan olyan idegborzolóak, mint amilyenek celebjeink a valóságban, viszont pont annyira megmozgatják a rekeszizmokat is – természetesen a szereplőkét leszámítva.

"Vujity Tvrtko kérdezi folyton: mit tettek le hazánk celebjei arra a bizonyos asztalra? Nos, én megírtam a választ. A Celebmesék valós alapokon nyugvó fiktív sztorik, melyek amellett, hogy szórakoztatnak, tükröt tartanak a média és az általa közvetített értékek elé is. Tréfás társadalomkritika ez, melynek – nem titkoltan csipkelődő humorú – szövegét Vass Mónika rajzai teszik még egyedibbé" – emeli ki a szerző, Szabó Attila Henrik, aki maga is újságíró.


A csaknem kétszáz oldalas kötet első meséjét (Öreg néne Győzikéje) az RTL Klub Heti Hetes című műsorában Hernádi Judit, Bajor Imre és Gálvölgyi János előadásában már megismerhették a nézők, itt az ideje hát megismerkedni a folytatással is.

A könyv 168 oldal terjedelemben, kemény kötésben, 150 grammos műnyomó papíron, színesben került piacra.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3919 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x