Markos Zoltán: a kabaré halott?
Címlap / Showbiznisz / Markos Zoltán: a kabaré halott?

Markos Zoltán: a kabaré halott?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

A népszerű humoristával egy könyvbemutató kapcsán beszélgetett stábunk a kabaré jelenlegi helyzetéről. Megtudtuk: ő személy szerint szereti a stand-up-ot… de azért az mégsem kabaré! 

Volt egyszer egy Mikroszkóp Színpad – az utolsó kabaré regénye címmel jelent meg Markos Zoltán könyve, mellyel többek közt a megszűnő Mikroszkóp Színpadnak és Sas József munkásságának állít emléket. A negyvennégy év történetét áttekintő kötetben külön fejezet jutott a kabaré állócsillagának, Hofi Gézának is. A cím egyben tisztelgés Nagy Endre és a kabaré első regénye előtt – tudhattuk meg a szerzőtől.

"A kabaré végül is meghalni nem fog – én legalábbis remélem, hogy nem fog meghalni. A kabarénak van egy lényeges eleme, amely hagyományokon nyugszik. Ezek a hagyományok kezdenek elveszni, vagy átalakulni, ami rendjén is való lenne tulajdonképpen, ha nem hiányoznának belőle alapvető dolgok. A kabarét a stand-up váltotta föl ma Magyarországon. Ez egy olyan műfaj, aminek a kabaré mellett, vagy a kabaréval együtt kellene léteznie, és nem nélküle. Tehát a kabarét nem helyettesítheti, mert az más. A kabarénak nem csak az a lényege, hogy nevessünk, elég csak felidéznem talán Hofi Gézát, hogy ő mennyi mindent mesélt el arról a korról, környezetről, struktúráról, amiben létezik ez az ország" – mesélt a humorista a nevettetés mai helyzetéről a Tabu Tv kameráinak.

Természetesen mindenkiben felmerülhet a kérdés, aki nyitott a kabaré világára, hogy jelenhet-e meg még egy olyan karizmatikus egyéniség, mint amilyen Hofi volt. Markos Zoltán szerint semmi sincs kizárva. Ő – ha jól vettük ki szavaiból – bizakodó: "A világ nagyon nagyot változott az utóbbi időben. Én bízom benne, hogy lesz még egy olyan emblematikus egyéniség, aki a vállára tudja venni a mi közös gondjainkat,és humorosan, szellemesen vissza tudja adni a világnak a fonák oldalát."Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2449 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x