A Scala tagadta az anorexiavádakat
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / A Scala tagadta az anorexiavádakat

A Scala tagadta az anorexiavádakat

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-19

A milánói Scala operaház balettiskolája cáfolta egy elbocsátott balerina vádjait, miszerint a növendékek krónikus táplálkozási problémákkal küzdenek. 

 

Rendezvénynaptár
"Nincsen semmiféle anorexiaválság" - írta válaszul közleményében az intézmény a februárban elbocsátott balerina Maria Francesca Garritano vádjaira.

A táncosnő az általa írt La verita, vi prego, sulla danza (Az igazat, kérlek, a táncról) írt könyvében és az olasz és külföldi sajtóban is azt állította, hogy a Scala balettkarának minden ötödik táncosnője táplálkozási problémákkal küzd, tíz balettáncosnőből hétnek elmarad a menstruációja a vasfegyelmű diéta miatt. Garritano szerint őt ezért bocsátották el.

A balettiskola hangsúlyozta, hogy a kétszázhúsz növendéket rendszeres orvosi ellenőrzés alatt tartják. Az iskolának nincsen saját dietológusa, mivel "az utóbbi hat évben nem jelenkezett súlyos táplálkozási probléma".

A vita ezzel nem ért véget: az Italia1 olasz kereskedelmi televízió csütörtökön sugározza a Garritanóval közölt interjút. A balerina azt mondta, hogy "hiába hallgatják el, valós, mindig is létező problémáról van szó". A műsornak a Scala balettiskolájában tanulók szülei is nyilatkoztak, megerősítve, hogy a fiatal lányok nemcsak a táncban versenyeznek egymással, hanem abban is, hogy "ki tud kevesebbet enni".

Carla Fracci, a Scala volt balettművésze korábban azt hangoztatta, hogy egy anorexiás balettáncos nem tudna napi többórás fizikai munkát végezni.
 
 
[ 1593 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x