Dohány szobrok
Címlap / Showbiznisz / Dohány szobrok

Dohány szobrok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Ezekhez a szobrokhoz sok dohány kell. Ezt most nem úgy kell érteni, hogy sok pénz. 

Egy kubai művész, Janio Nunez szokatlan alapanyagból készíti szobrait: dohány levelekből. Életnagyságú és miniatűr szobrokat, sőt dísztárgyakat is készít a dohányból, amely így  hasznosabb célt szolgál, mintha elfüstölnék.

Fotó: Amado de la Rosa Labrada            

Janio Nunez korábban szivar készítőként dolgozott - eleinte egy gyárban, majd Varaderoban, a leghíresebb kubai üdülőhelyen a turistáknak készített igazi kubai szivarokat. Aztán látomásai támadtak, úgy tűnt neki, hogy körülötte az emberek dohánylevélbe öltöztek. A barátai még orvoshoz is elvitték, de végül saját kezébe vette a probléma megoldását: elkezdett dohányszobrokat készíteni.

Az első szobrokat három hét alatt rakta össze, majd megmutatta az igazgatónak a szállodában, ahol dolgozott. Kérlelte, hogy nyilvánítson véleményt: mondja meg, hogy érnek-e valamit, mert ha nem, azonnal megsemmisíti őket. Az igazgatót lenyűgözték az alkotások és rövidesen ki is állították őket egy fesztiválon.


Legszívesebben híres dohányosokról készít szobrokat, mint például Fidel Castro, Jack Nicholson, Winston Churchill, Groucho Marx, Arnold Schwarzenegger vagy Che Guevara. 2000 óta számos kiállításon vett részt és a sajtó is felkapta, Churchill unokája pedig elrepült Kubába, hogy megnézhesse nagyapja szobrát.

Janio Nuneznek ma műhelye van Guanaboban, Havanna közelében és egy dohány művészeti múzeum létrehozását is tervezi.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2549 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x