Jaksity Kata önkéntesnek állt
Címlap / Showbiznisz / Jaksity Kata önkéntesnek állt

Jaksity Kata önkéntesnek állt

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

50,000 aláírás - ennyit tervez összegyűjteni az Élet-érték Alapítvány a családon belüli erőszak megfékezése érdekében. Az ügyhöz koordinátorként csatlakozott Jaksity Katát kérdeztük a kezdeményezésről. 

"Azt szeretnénk elérni, hogy a parlament végre érdemben tárgyalja a családon belüli erőszak ügyét - ami azt jelenti, hogy szeretnénk, ha ez a BTK-ba végre önálló törvényi tényállásként kerüljön be, ami azért is fontos, mert ezesetben kialakulhat egy megfelelő bírói joggyakorlat is - tehát büntethetővé válik tulajdonképpen a családon belüli erőszak" - árulta el a műsorvezető, hozzátéve, hogy a legnagyobb probléma a törvényi szabályozás hiánya mellett az, hogy a témát a mai napig tabuként kezelik, sőt, sokan el sem akarják fogadni a létezését.

"Az egész egy civil kezdeményezés, ami már másodjára indult el: 2010-ben sikertelen volt, akkor 49375-nél elfogyott az idő, úgyhogy most sokan mellé álltunk, illetve 6 nagy moziban van egy kis vírusfilm, egy másfél perces vírusfilm, amit minden film előtt levetítenek, és ez elég jól mutatja be, mi az, ami ellen küzdünk." Az akció keretén belül ismert önkéntesek vonultak ki a nagy budapesti mozikhoz aláírást gyűjteni a múlt hétvége folyamán, melynek köszönhetően többezer szignóval bővült a petíciót támogatók sora.

"Le lehet tölteni, meg lehet találni ezt az aláírásgyűjtő ívet, bárki körbeadhatja a munkahelyén. Nagyon sokan indították el a kezdeményezésemre a baráti körömben is, hogy a munkahelyeiken, a családjukban és a barátaiknak körbeadják - az a fontos csak, hogy az íveket folyamatosan küldjék vissza nekünk, nehogy ezzel csússzunk ki a határidőből." Az érdeklődők a www.avonanokert.hu honlapról tudják letölteni az aláírásgyűjtő íveket. A kezdeményezés határideje május 1.



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1580 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x