Bárdos: a tehetségkutatók a demokrácia jelképei!
Címlap / Showbiznisz / Bárdos: a tehetségkutatók a demokrácia jelképei!

Bárdos: a tehetségkutatók a demokrácia jelképei!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-24

A ma emberét minden eddiginél jobban jellemzi az információéhség - meséli Bárdos - és ez az éhség már nem csillapítható a klasszikus módokon. 

A műsoroknak, a szerkesztőknek, azaz magának a televíziónak már nincs beleszólása, hogy mit, s hogy mikor nézünk. "Nagyon érdekes, hogy a világban mondjuk például a mobiltelefon olyan helyeken is nagyon fontos eszköz, ahol effektíve nincs mit enni - tehát nagyon sokan vannak a világban, akik inkább mobiltelefont vesznek, mint kaját. Magyarországon is lényegében mindenkinek van mobiltelefonja - az emberek jelentős részének nem is egy - így aztán elmondható, hogy bizonyos tárgyakhoz, a kommunikáció, az információ valamilyen fajtájához annyira hozzá akarnak jutni, hogy ez minden mást háttérbe szorít. Ilyen a televízió is, és nyilván ezen belül egyre inkább ilyen az a fajta tévénézés, ahol én vagyok a főnök. Nem arról van szó, hogy nyolckor, vagy kilenckor mi kezdődik, hanem nyolctól hozzáférhetővé teszik, és én majd eldöntöm, hogy nyolckor, fél kilenckor vagy másnap akarom nézni."

Természetesen ez az információéhség nem csak a műsorszórás jellegét változtatja meg, de előtérbe helyez bizonyos műsorokat másokkal szemben. Bárdos András arról is beszélt a Tabu Tv riporterének, milyen műsoroké a jövő: "Az biztos, hogy az élő közvetítés, az egyidejűség a jövő tartalomfogyasztásának az egyik kulcsa lesz. Létrejönnek a tematikus csatornák, ezeken belül a hír-típusú csatornák, amikben ott van állandóan a breaking news. Az angol hírcsatornákon már egyfolytában breaking news van - más sincs! Az, hogy egy bűnöző, akit húsz éve lecsuktak, éppen jön ki a börtönből, és ezt élőben mutatják, annyira borzasztóan érdekes addig a három percig, hogy minden mást félretesznek érte. Ez például a jövő tévézésének az egyik kulcsa lehet."

"Most van egy óriási hipe-ja, divatja a tehetségkutatóknak az egész világon. Nyilván nem lesz ennyi tehetségkutató - szerintem azok a műsorok fognak megmaradni, amik emberi történeteket mutatnak meg, emberi sorsokat mutatnak meg, ahol van azonosulás, vannak hősök. Azok pedig, ahol ilyen highlights-okat, felvillanásokat látunk, ahol mindenbe csak úgy belekapnak, azok meg eltűnnek. Nyilván nem lesz ennyi, de ez mindig volt: Ki mit tud is volt nálunk a hatvanas években. Ott tűntek fel a nagy tánczenészeink - beat-zenészeink, ahogy mondták akkor - úgyhogy nincs a tehetségkutatókkal a világon semmi baj, sőt, a demokrácia egyik jelképe, hogy valaki bemegy ismeretlenként, és kijön világhírűként" - hallható a Tabu Tv videójában.Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1372 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x