Rajongóból lett énekes a Piramis új frontembere
Címlap / Showbiznisz / Rajongóból lett énekes a Piramis új frontembere

Rajongóból lett énekes a Piramis új frontembere

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-24

Az 1970-es évek egyik legnépszerűbb hazai zenekara újra aktív - a Révész Sándor helyét betöltő Nyemcsók "Csoki" Jánossal a 2009-es újjáalakulás mellett a csapat titkáról is beszélgettünk. 

Kevesen mondhatják el magukról, hogy gyermekkori álmuk valóra vált volna, pláne, hogy felnőve kedvenc zenekarukban találják magukat - Nyemcsók Jánossal pont ez történt. A Manhattan egykori énekese a Tabu Tv riporterének mesélte el, milyen út vezette az újjáalakult Piramis élére: "Még kissrác voltam, az hiszem 1975-öt írhattak akkor, amikor először hallottam felcsendülni az iskolarádióban a Becsület című halt, meg a Szállj fel magasrát, és hátast dobtam tőle. Végre egy magyar zenekar, ami tetszik! Nagyon jó volt a muzsika is, és az énekes hangja is megfogott. Innentől abszolút a szívembe zártam a zenekart."

"Teltek-múltak az évek, én zenei pályára adtam a fejem, volt egy nagyon jó kis zenekarom, a Fix, ez a nyolcvanas években, majd utána jött a Manhattan. 2005-ben, amikor a Manhattan-nek vége lett, jött az ötlet, hogy már gyerekkoromban szerettem volna a Piramisban énekelni, de ez akkor nem jött létre, így megcsináltam az én Piramisomat. Ez lett a Piramix, amit az esélytelenek nyugalmával kezdtünk el - majd embertelenül beindult!" A zenekarhoz később Závodi János és Gallai Péter Piramis-tagok is csatlakoztak vendégzenészként, majd az ideiglenes felállásból Köves Miklós ős-Piramis dobos csatlakozásával 2009 tavaszán újjáalakult a legendás csapat - természetesen már Som Lajos illetve Révész Sándor nélkül.

Az énekest arról is kérdeztük, vajon szerinte mennyire értelmezik ma a fiatalok a Piramis zenéinek üzenetét? "Én gondolom, hogy értelmezik. Nagyon sok fiatal jár a bulinkra, a hét évestől a hetven évesig megtalálható minden korosztály. Egyre több ebből a fiatal, aminek én nagyon örülök. Hogy ez most minek köszönhető, azt nem tudom. Gondolom, azt érzik, hogy a dalokban van erő, a szövegek szólnak valamiről, a muzsika most is jó. Ez gondolom attól is függ, hogy mind Závodi Janónak, mind Gallai Petinek és Som Lajosnak - akik a fő zeneszerzők és szövegírók voltak - olyan külföldi kedvenceik voltak, akik meghatározói a rocktörténelemnek, de emellett mindhármuknak más és más szegmensből voltak ezek a kedvencek, és ezeket gyúrták össze. Ez a dolog a mai napig megállja a helyét."


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2730 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x