Hemingway 47 befejezést írt egyik mesterművéhez
Címlap / Showbiznisz / Hemingway 47 befejezést írt egyik mesterművéhez

Hemingway 47 befejezést írt egyik mesterművéhez

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-05

Ernest Hemingway 47 befejezést írt A búcsú a fegyverektől című mesterművéhez, most az örököseinek köszönhetően mindegyiket megismerhetik az olvasók. 

A Nobel-díjas szerző 1929-ben írta félig-meddig életrajzinak tartott könyvét, amely az I. világháborúban szerzett tapasztalataiból merít. Hemingway Olaszországban szolgált a Vöröskereszt önkénteseként.

Az író a The Paris Review című lapnak 1958-ban - két évvel öngyilkossága előtt - elmondta, hogy 39-szer írta át a regény végét, mert nem volt elégedett a befejezéssel. A The New York Times most megtudta: a mű legújabb kiadásába beleveszik az összes változatot - a kötet korai vázlataival és más bekezdésekkel együtt.

A regény befejezéseinek tényleges száma 47 - derült ki Seán Hemingway kutatómunkájából. Az örökös a bostoni Kennedy Elnöki Könyvtárban tanulmányozta a szerző összegyűjtött írásait.

Hemingway nemcsak a befejezésen, a címen is sokat hezitált, végül a most ismert címet - A Farewell to Arms - egy 16. századi versből, George Peele I. Erzsébet királynőhöz írt művéből választotta.

A mű alternatív befejezései egy külön függelékben olvashatók a 330 oldalas új kiadásban. A befejezések között van egy F. Scott Fitzgerald által javasolt is.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1873 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x