Meghalt Emmanuelle, azaz Sylvia Kristel
Címlap / Showbiznisz / Meghalt Emmanuelle, azaz Sylvia Kristel

Meghalt Emmanuelle, azaz Sylvia Kristel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-01-28

60 éves korában elhunyt Sylvia Kristel, az Emmanuelle című erotikus film sztárja. 

Még júliusban befeküdt egy amszterdami kórházba, miután szélütést kapott. 2002-ben torokrák, 2004-ben tüdőrák miatt kapott kezelést.

A holland színésznő az Emmanuelle című 1974-es erotikus filmnek köszönhette, hogy világhírű lett, egy egész generáció a szexszimbólumként tekintett rá.


A szerepet több folytatásban is eljátszotta. Színészi képességeiről eltérőek a vélemények, ám főleg az 1970-es években számos figyelemre méltó alkotásban kamatoztatták előnyös megjelenését, ártatlanságot és érzékiséget egyszerre sugárzó egyéniségét. A Wikipédia szerint kiemelkedően magas IQ-val rendelkezett, anyanyelvén kívül négy nyelven beszélt folyékonyan (angol, német, olasz, francia). Első élettársától, Hugo Claus belga írótól született fia, Arthur Kristel színész.

A pályája feltűnő szépségének köszönhetően 17 évesen kezdődött, ekkor modellszerződést kapott. Az Emmanuelle után számos szerepet kapott, és Hollywoodba költözött. Az 1980-as évek azonban már kevésbé szerencsés időszak volt Sylvia pályáján. Noha néhány filmje kereskedelmileg sikeresnek bizonyult – például az ismét Jaeckinnel forgatott Lady Chatterley szeretője, melyben Nicholas Clay volt a címszereplő –, a művésznő mégis lejtőre került. A kábítószer rabja lett, és csak akkor tudott leszokni róla, amikor visszatért Európába.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3373 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x