Eladó Depardieu párizsi háza, emigrál
Címlap / Showbiznisz / Eladó Depardieu párizsi háza, emigrál

Eladó Depardieu párizsi háza, emigrál

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Eladó Gérard Depardieu francia filmsztárt párizsi háza, aki a kedvezőbb adózási feltételek miatt Belgiumba emigrál. 

A ház a francia főváros közepén, a Cherche-Midi utcában, a művészek által szívesen lakott, híres Saint-Germain-des-Prés negyedben található  - közölte a luxusingatlanok eladásával foglalkozó Daniel Féau-csoport. A 19. században épült műemlék ház lakóterülete 1800 négyzetméter. Az eladási árat a közvetítő nem közölte, de a Le Parisien című napilap úgy értesült, hogy Depardieu mintegy 50 millió euróért kínálja eddigi otthonát.
 
A 63 éves filmsztár a jövőre bevezetésre kerülő új adórendszer elől menekül a francia szupergazdagok kedvelt falucskájába, a Lille francia nagyvárostól mindössze 20 kilométerre, közvetlenül a határ túloldalán fekvő Néchinbe, ahol a közelmúltban vásárolt ingatlant, és be is jelentkezett állandó lakosként.
 
A Néchint is magába foglaló nagyközség, Estaimpuis polgármestere, Daniel Senesael vasárnap megerősítette az RTBF és az RTL belga tévétársaságoknak, hogy a legtöbbet kereső francia filmcsillag ott vásárolt lakóingatlant, mégpedig valóban az előnyösebb adózási feltételek miatt. A polgármester fotókat is bemutatott, amelyeken a francia színész a helyiekkel látható.
 
Belgiumban nincs vagyonadó, nem kell adót fizetni az ingatlaneladásból származó többletjövedelem után sem, és kedvezőbbek az öröklési szabályok is. Ezeknek az előnyöknek a megszerzéséhez nem szükséges a belga állampolgárság, elég belgiumi lakóhellyel rendelkezni.
 
A francia miniszterelnök "eléggé siralmasnak" nevezte, hogy Depardieu "csak azért (emigrál), hogy ne kelljen adót fizetnie". "Hatalmas sztár. Mindenki szereti - fogalmazott Jean-Marc Ayrault. - Az adófizetés viszont szolidáris és hazafias cselekedet."
 
A jövő évi francia költségvetési tervezet 20 milliárd eurós adóemelést irányoz elő, ebből 10-et a legtehetősebbek személyi jövedelemadójának növelésével (a két alsó adósáv nem emelkedik, míg az évi egymillió euró felett keresőknek két évre bevezetik a 75 százalékos adózást), 10 milliárdot pedig a nagyobb vállalkozásoktól szednek be.
 
Az ingatlanügynökség az új adópolitika bejelentésekor azt prognosztizálta, hogy a luxusingatlanok piaca pezsgésnek fog indulni, miután az adóemigránsok külföldre távozásuk előtt megpróbálnak majd megszabadulni franciaországi ingatlanaiktól. Megfigyelők szerint azonban egyelőre nem tapasztalható olyan méretű tömeges emigráció, mint amilyen 1981-ben az első szocialista köztársasági elnök, Francois Mitterrand megválasztása után történt.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2073 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x