Angelina Jolie filmet készít a legendás Louis Zamperiniről...
Címlap / Showbiznisz / Angelina Jolie filmet készít a legendás Louis Zamperiniről

Angelina Jolie filmet készít a legendás Louis Zamperiniről

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-10

Louis Zamperini, az olimpikonból lett második világháborús háborús hős életének megfilmesítésére készül Angelina Jolie. 

A vér és méz földjén című boszniai háborús drámával rendezőként bemutatkozott hollywoodi sztár Laura Hillenbrand 2010-ben kiadott Unbroken című könyvére alapozza a produkciót. A forgatókönyvet a korábbi változatok átdolgozásával William Nicholson írja - osztotta meg értesülését kedden a deadline.com hollywoodi filmes portál.
 
Jolie szerint Hillenbrand könyve - amely megjelenése után 108 hétig szerepelt a The New York Times bestsellerlistáján - "csodálatos" munka. Elmondta: annyira megindította Zamperini sorsa, hogy nyomban harcba szállt a film megrendezéséért. "Louis egy igazi hős, a humánum, a hit és a bátorság példaképe."
 
Zamperini az 1936-os berlini olimpián az amerikai csapat legfiatalabb tagja volt. Bár érmet nem nyert, 5000 méteren futott egy olyan befejező kört, hogy Hitler azonnal meg akart vele ismerkedni. Egyértelmű volt, hogy az 1940-es tokiói olimpián érmes lesz, de a háború elsöpörte a reményeket. Zamperini az amerikai hadsereg katonájaként a csendes-óceáni hadműveletekben vett részt, és japán fogságba esett. Szörnyű kínzásokat kellett elszenvednie, de nem tudták megtörni. Amikor 1998-ban visszatért Japánba a naganói téli olimpiai lánggal futva, már megbocsátás volt a szívében. 
 
Legbrutálisabb kínzójával személyes találkozást kezdeményezett, ám egykori fogva tartója visszautasította.
 
A Universal filmstúdió az 1950-es években vásárolta meg egy Zamperini-film elkészítésének jogait. A Spartacus sztárja, Tony Curtis nagyon szerette volna eljátszani a hőst. A megfilmesítés azonban 55 évet váratott magára, és most Jolie kapta meg a lehetőséget, hogy megrendezze a produkciót. 
 
Zamperini januárban tölti be 96. évét.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1439 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x