Ganxsta Zolee a kutyáit is emberszámba veszi
Címlap / Showbiznisz / Ganxsta Zolee a kutyáit is emberszámba veszi

Ganxsta Zolee a kutyáit is emberszámba veszi

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

"Számomra a kutyáim olyanok, mintha a legjobb haverjaim lennének, akik a legjobb és legtöbb törődést érdemlik meg, semmi olyat nem tennék velük, ami nekem fájdalmat okozna." A rapper így vallott házi kedvenceiről. 

Amennyiben valaki úgy dönt, hogy állatot tart – legyen szó haszon – vagy háziállatról, felelősséggel tartozik iránta, és számos dologra kell odafigyelnie.

„Amennyiben a gazdi úgy dönt, hogy nem ivartalaníttatja a kedvencét, akkor számolnia kell mindkét nem esetében a párzási időszakban fellépő jelentős viselkedés-változással. Kan kutyáknál és kandúroknál gyakori a kamaszkort követő viselkedés-változás, az agresszió, ami nem csupán a fajtatársaival szemben léphet fel. Mindezen viselkedés-zavarok elkerülhetőek, ha gondoskodunk kedvencünk fogamzásgátlásáról. Ezzel nem csak az ő közérzetükön javíthatunk, hanem a sajátunkén is, ami nem utolsósorban a környezetünkkel való harmonikus együttélést is nagymértékben elősegíti.” – mondta el Dr. Csomán Ákos, a Virbac Magyarország hazai képviseletének vezetője.


A Virbac a szaporodás biológia terén több jelentős áttörést ért el, például első és egyedüli gyártóként kínál humánus és biztonságos megoldást kan kutyák számára az ideiglenes kémiai kasztrációt biztosító fogamzásgátló implantátum révén. Az implantátum beültetése egy rövid ideig tartó, gyakorlatilag fájdalommentes művelet. Nem jelent visszafordíthatatlan beavatkozást kedvenceinknél. Megkíméli őket az ivartalanítás műtéti procedúrájától, és a hosszas lábadozástól.

„Ez az implantátum minden felelős gazdi számára bátran ajánlható, aki vagy azért, mert együtt érez kedvencével, vagy pedig azért, mert tenyésztésre szánja őt, ódzkodik attól, hogy megoperáltassa.” – mondta el Dr. Szász Ferenc, klinikus szakállatorvos.

A négy évtizedes, nemzetközi szakmai múlttal rendelkező Virbac S.A. hazai képviselete, 10 éves fennállása alkalmából sajtótájékoztatót tartott Dr. Szász Ferenc klinikus szakállatorvos és Ganxsta Zolee fanatikus kutyabarát részvételével. A jeles apropó nem csak a vállalat életében fontos, hanem az általa nagy becsben tartott házi- és haszonállatoknak is, hiszen számukra, mint minden tavaszi időszak – bár egyedenként eltérő időtartamban – az idei is a párzásról szól. A gazdik esetében azonban mindez inkább a megelőzésről.

„Számomra a kutyáim olyanok, mintha a legjobb haverjaim lennének, akik a legjobb és legtöbb törődést érdemlik meg – természetesen a családom tagjai mellett! Éppen ezért kardinális kérdés volt az ivartalaníttatásuk, hiszen semmi olyat nem tennék velük, ami nekem fájdalmat okozna.” – mondta el Ganxsta Zolee az eseményen.

Kevésbé ismert, de a korosodó férfiaknál gyakori kellemetlenséget jelentő prosztata megnagyobbodás ugyanúgy érinti házi kedvenceinket is. Az 5 év feletti nem ivartalanított kan kutyák 80%-át érinti ez a probléma.

„Amennyiben a kan kutyánk vizelet- és székletürítési nehézséget mutat és érzékenyen reagál a hátsó része az erősebb érintésre, vagy ha hastájékon érintjük meg, és a kezünkhöz kap, akkor nagy valószínűséggel prosztata bántalmaktól szenvedhet. Egy egyszerű vizsgálattal könnyen kideríthető a valódi ok, és a megfelelő készítménnyel, hosszú időre tünetmentessé tehető a kedvencünk.” – tette hozzá Dr. Szász Ferenc.



„A legfontosabb azt szem előtt tartani, hogy ha bármilyen háziállat mellé kötjük az életünket, ő nem csupán egy lakótárs, hanem egy élőlény, aki megfelelő odafigyelést, törődést igényel, ezáltal valóban hosszú ideig a társunk lehet.”
– fűzte hozzá Dr. Csomán Ákos, majd Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című könyvéből vett idézettel zárta a rendezvényt. „Az emberek elfelejtették ezt az igazságot – mondta a róka. – Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”

A Virbac-ot 1968-ban alapította a franciaországi Nizza melletti Carros-ban dr. Pierre-Richard Dick állatkórháza laboratóriumában, azzal a céllal, hogy a kedvtelésből tartott állatok számára hozzon létre egy gyógyszergyártó részleget. A Virbac S.A. ma egyike a leginnovatívabb állatgyógyszer-gyártóknak, tevékenységét kizárólag az állatgyógyászatnak szenteli, házi- és haszonállatok számára állít elő gyógyszer-készítményeket, továbbá táplálék- és egyéb kiegészítőket.

Termékfejlesztésében máig megőrizte fiatalos lendületét, olyan egyedi, érdekes különlegességekkel, mint például a macska AIDS elleni interferon injekció, vagy a kan kutyák ideiglenes kémiai kasztrációját biztosító fogamzásgátló implantátum, vagy a korosodó férfiaknál is gyakori kellemetlenséget jelentő, az 5 év feletti kan kutyák 80%-át érintő prosztata megnagyobbodás elleni tabletta.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7164 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x