Bágyok Karcsi-lap4
SZAKÉRTŐK
Bágyok Karcsi
amatőr szakács
Bágyok Karcsi vagyok, 5 gyerek apja, akinek a szenvedélye kocsma helyett, a sütés, a főzés. Imádok főzni a családomnak, barátoknak, és bárkinek, aki élvezni tudja a valódi ízeket.

Hitvallásom, hogy az ételek minden alkotó eleme egy hangjegy, és ha az ember ügyesen bánik vele, akkor minden étel, ami ki kerül a keze közül, az olyan lesz, mint egy csodálatos dallam.

Szenvedélyesen kutatom és készítem a hagyományos ételeket, de nem riadok meg új ételek, vagy más nemzetek ételeinek megalkotásától, és kipróbálásától sem.

Több mint két éve élek Sepsiszentgyörgyön, Székelyföld lelkének számító városban. Itt is számtalan, számomra új receptet sikerült megismernem.

Fontos kihangsúlyoznom, hogy nem vagyok szakács, séf még kevésbé, egy lelkes amatőr vagyok, aki nem tud énekelni, festeni, vagy nincs egyéb művészi affinitásom sem, ezért a művész hajlamom a konyhában élem ki.

Hiszem, hogy az ételeknél azt illik, ami ízlik.

Többször nyertem főzőversenyeken. Pontosabban, amikor indultam, mindig díjjal tértem haza.

A Szabadtűzi Lovagrend Erdélyi rendjének főkancellári tisztségét viselem. Rendszeresen zsűrizek különböző gasztronómiai versenyeken.

Tanácsommal és segítségemmel éttermek állították össze étlapjaikat. Valamint gyakran hívott szakács vagyok különböző vendéglőkben.

Hiszem, hogy a gasztronómia is olyan terület ahol kellő alázattal, és figyelemmel folyamatosan tanul az ember, mesterektől és amatőröktől egyaránt.

Receptoldalamon nem magyarázom túl a recepteket, hanem úgy írom le, mintha a barátomnak mesélném el.

Mivel ahány ház annyi szokás, illetve a receptjeim mind saját szavaimmal, és két kezemmel bepötyögött receptek, ezért én nem azt írom, hogy így kell elkészíteni, hanem azt írom, „ahogyan én készítem”

Bágyok Karcsi


Murkos pörkölt

Kérdezheted, hogy mitől murkos a pörkölt? Hát a sárgarépától, ugyanis itt Székelyföldön a sárgarépát muroknak...


Egészben sült csirke

Az egészben sült csirkének is misztériumai vannak, pedig pofon egyszerű az elkészítése. Ha nincs túl sok időnk...


Háromízű csirke

Nagyon szeretem az ázsiai konyha ízeit, így valamelyik ázsiai eredetű étel gyakori vendég a konyhánkban. Az alábbi...


Pikáns csirkeszárny ínyenceknek

Te is ragaszkodsz a megszokott módon készült, bevált receptjeidhez? Én nagyon szeretek variálni, kísérletezni, úgy,...


Bögrés mákos

Szeretem, mert nagyon egyszerű sütemény, ami nagyon gyorsan elkészíthető, akár ma délután is és illatozva kínálhatod....


Házi zsírsütés, finom tepertő titka

Nagyon szeretem a házi disznózsírt, mert a tévhitekkel ellentétben egészséges, míg az étolaj nem. Általában 5...Több ezer cikk vár még rád, lapozz!

 
 

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x