Bágyok Karcsi-lap5
SZAKÉRTŐK
Bágyok Karcsi
amatőr szakács
Bágyok Karcsi vagyok, 5 gyerek apja, akinek a szenvedélye kocsma helyett, a sütés, a főzés. Imádok főzni a családomnak, barátoknak, és bárkinek, aki élvezni tudja a valódi ízeket.

Hitvallásom, hogy az ételek minden alkotó eleme egy hangjegy, és ha az ember ügyesen bánik vele, akkor minden étel, ami ki kerül a keze közül, az olyan lesz, mint egy csodálatos dallam.

Szenvedélyesen kutatom és készítem a hagyományos ételeket, de nem riadok meg új ételek, vagy más nemzetek ételeinek megalkotásától, és kipróbálásától sem.

Több mint két éve élek Sepsiszentgyörgyön, Székelyföld lelkének számító városban. Itt is számtalan, számomra új receptet sikerült megismernem.

Fontos kihangsúlyoznom, hogy nem vagyok szakács, séf még kevésbé, egy lelkes amatőr vagyok, aki nem tud énekelni, festeni, vagy nincs egyéb művészi affinitásom sem, ezért a művész hajlamom a konyhában élem ki.

Hiszem, hogy az ételeknél azt illik, ami ízlik.

Többször nyertem főzőversenyeken. Pontosabban, amikor indultam, mindig díjjal tértem haza.

A Szabadtűzi Lovagrend Erdélyi rendjének főkancellári tisztségét viselem. Rendszeresen zsűrizek különböző gasztronómiai versenyeken.

Tanácsommal és segítségemmel éttermek állították össze étlapjaikat. Valamint gyakran hívott szakács vagyok különböző vendéglőkben.

Hiszem, hogy a gasztronómia is olyan terület ahol kellő alázattal, és figyelemmel folyamatosan tanul az ember, mesterektől és amatőröktől egyaránt.

Receptoldalamon nem magyarázom túl a recepteket, hanem úgy írom le, mintha a barátomnak mesélném el.

Mivel ahány ház annyi szokás, illetve a receptjeim mind saját szavaimmal, és két kezemmel bepötyögött receptek, ezért én nem azt írom, hogy így kell elkészíteni, hanem azt írom, „ahogyan én készítem”

Bágyok Karcsi


Paprikafőzelék

Nem csak újragondolok ételeket, hanem nagyon sokat ki is találok. Ez az egyik kedvenc alkotásom, a paprikafőzelék....


Salátaleves - Székely recept

A szegény ember szegényesen főzött, de napjainkra már csemegének számít minden olyan étel, amit eleink, a "szegény...


Háromszéki kapros galuska

Nagyon egyszerű étel, és már a hozzávalókból is kitűnik, hogy a szegények eledele volt valamikor a székelyeknél....


Húsgombóc csorba - Erdélyi leves

Erdélyben számtalan helyen megfordulva ettem Húsgombóc csorbát, avagy román nevén Ciorba de perisoara-t. Az az igazság,...


Tokányleves

Mióta Székelyföldön élek, szenvedélyesen gyűjtöm a helyi recepteket. Az egyik kedvencem a Tokányleves, amit nagyon...Előző cikkek!

 
 

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x