Fürjes Orsolya
hirdetés -->
hirdetés


SZAKÉRTŐK
Fürjes Orsolya
biosminkes
Fürjes Orsolya, az egészségtudatos és allergiás nők biosminkese, az ArcSzíntér tulajdonosa vagyok
Olyan nőknek, vállalkozónőknek segítek a szépségüket biosminkkel kiemelni, akik tudatosan kerülik a méreganyagokat, akár mert korábban allergiásak lettek a kozmetikumaikra.

 A smink világába 11 évesen csöppentem, amikor táncfellépés előtt fél órával a tanár kijelentette, hogy „akin nincs smink, nem léphet fel!” A többiek feldobálták rám, kinek mije volt, de belenézve a tükörben egy bohócot láttam, tudtam, hogy nem stimmel valami.

Először autodidakta módon kezdtem az újságokat bújni, hiába kerültem a divat világába tervezőként, az iskola elvégzése után tudtam, hogy ez csak egy mellék ág. Számtalanszor küzdöttem egy-egy táncos buli, fellépés után nagyon durva pattanásokkal, égő, fájdalmas bőrrel, kiütésekkel, vörös, duzzadt könnyező szemmel. Ezek allergiás reakciók, de nem tudtam, hogy azok. Aztán véletlenül megtudtam, hogy a kozmetikumokban milyen sok mérgező, káros anyag van, mint például a kőolajszármazékok, parabének, szintetikus parfümök. Akkor „hobbi bio” lettem, csak úgy, a magam kedvéért lecseréltem mindent. Már ekkor észre vettem, hogy milyen sokat javult a bőröm állapota. Akkor már tudtam, hogy a korábbi állapot nem volt normális.

Egyedül a sminkekkel nem boldogultam. Egyszerűen nem találtam alternatívát.
Amikor a sminkes vizsgámat csináltam hagyományos, profi termékekkel, már fel sem vettem, hogy totálisan vörös és bedagadt a kezem. Úgy gondoltam, csak én vagyok ilyen defektes. Akkor azonban már annál inkább megszólalt bennem a vészcsengő, mikor az egyik modellem kis híján anafilaxiás sokkot kapott. Az egész arca bevörösödött, felduzzadt, és nehezen kapott levegőt…

Én ezen a ponton mondtam azt, hogy soha többet mérgező sminket senkinek! Azóta tudatosan, csak és kizárólag biosminket használok, nem véletlenül lettem az egészségtudatos és allergiás nők biosminkese.
Szakértőként találkozhattál már velem a Divat&Marketing című újságban, a FEM3 Caféban, az RTL Klub Trend magazin műsorában, a Duna Tv Balatoni nyár című műsorában, az MTV Kék bolygó műsorában.

Hogy miben tudok segíteni?
Eligazodni a tested és kozmetikumok közötti kényes egyensúlyban. Nem egyszerűen egy sminkes vagyok, hanem odafigyelek minden rezgésedre, bőrproblémádra, a színeire, a lelkedre, arra, hogy szépítsem a bőröd és megtanítsalak arra, hogyan válj te is tudatosabbá, hogy ne a reklámoknak higgy, hanem bízz önmagadban és a tudásodban. Megtanítalak magabiztosan ellavírozni a polcok között, hogy olyan terméket válassz magadnak, amivel táplálod a bőrödet, ahelyett, hogy tönkre tennéd. Egységben látlak, nem csak a sminkedet, hanem a komplett öltözékedet. Korábbi divattervezői tanulmányaim alatt rengeteget figyeltem meg kinek mi áll jól, így közösen megtalálhatjuk a stílusodat is.

 Az 5 legnagyobb bűn, amit nyáron a bőröd ellen elkövethetsz

Nyáron hódolunk a bűnös élvezeteknek. Fagylalt orgiák, napozás istennők, alkoholba torkolló lágy esti bulizások,...


5 tuti tipp a vámpírszem effektus elkerülésére

Ugye ismerős az az érzés, amikor a szemed vérvörös és bárki kikiálthatna a következő vámpírnak. Nos én nagyon...


5 dolog, amivel menyasszonyként tönkreteheted a sminkedet a nagy napon

Amikor megkérte a párod a kezedet, akkor biztosan úsztál a rózsaszín felhőben. Majd eszedbe jutott, hogy hoppá, meg...


5 tipp, hogyan válassz jól biosminket magadnak

Folyton hallod, hogy a kozmetikumokban mérgező káros anyagok vannak, de nem tudod mi alapján válassz? Nem igazodsz el...


Mit tegyünk, ha nagyon kiszáradt a kezünk? Mire jó a propoliszos kézkrém? Leteszteltük!

Volt már cserepes a bőröd az ujjaid között? Na és sebes a körömágybőröd? Neked is bereped télen a kézfejed?...


Natúr kozmetikumok? Teszteltük!

Érezted már egy krém után, hogy ragacsos, nehezen felszívódó? Vált már pattanásossá, sebessé, duzzadttá, égő...Több ezer cikk vár még rád, lapozz!

 
 

x