5 tuti tipp a vámpírszem effektus elkerülésére
Címlap / Szépség-Egészség / 5 tuti tipp a vámpírszem effektus elkerülésére

Fürjes Orsolya

5 tuti tipp a vámpírszem effektus elkerülésére

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Ugye ismerős az az érzés, amikor a szemed vérvörös és bárki kikiálthatna a következő vámpírnak. Nos én nagyon jól ismerem, éppen most is szenvedek tőle, bár a Twilight-ot szeretem, de nekem inkább a vérfarkas indián srác jött be, mint a vérszívó vámpírok. Olvass tovább!  

Alapvetően a vendégeim részére is mindig megtanítom, hogy mire figyeljenek oda a sminkjükkel kapcsolatban, hiszen nagyon sok dolog okozhatja a szem gyulladását. A szemünk egy nagyon érzékeny nyálkahártya rész, ami érzékenyen reagál a pollenekre, a porra, a klóros vízre, a füstre, és igen a sminkre, kozmetikumokra is. Tanulj a hibámból, most minden hibát elkövettem, pedig tanítom is a hibák elkerülését. Pár napot leeresztettem, nyaraltam, nem foglalkoztam véresen komolyan az alapelveimmel, sem pedig a hirtelen bejött meleg idővel. Meg is lett az eredménye, a tegnapi sminkemtől a szemgolyóm teljes fehér részét sikerült vörössé tennem, sajnos este elfelejtettem lefotózni, így már a pihent állapotot tudom csatolni másnap reggelről.

És hogy a fent említett, nem befolyásolható dolgokon túl mitől lehet vörös a szemed és gyulladt? Mindjárt leírom.


 
1. Vegyszeres, kőolaj származékos, mérgező anyagos, vízálló sminkek
Nos ezt a hibát már nagyon régóta nem követem el, hiszen nem véletlenül vagyok biosminkes, aki kizárólag minősített bio, organikus sminkeket használ a munkája során és ajánlja az ügyfeleinek is. Hosszú évek óta kizárólag olyan sminkeket használok, ami teljesen méreganyag-mentes, kőolajszármazékoktól mentes, szilikon mentes, sőt ételallergiából indulva tejmentes, szójamentes. Viszont évekig kísérleteztem először anélkül, hogy az összetevőket leellenőriztem volna, minden létező és megvehető termékkel. Minden egyes alkalommal vöröslött a szemem, mintha egész nap úsztam volna a klóros vízben. Sőt könnyezett, fájt, rossz volt nézni, legszívesebben folyamatosan csukva tartottam volna a szememet. Ha te is tapasztaltad már ezt, akkor keresd fel a weboldalamat bátran, itt már egyesével, összetevőnként ellenőrzött bio, organikus, vegán sminkeket találsz. Saját bőrön és ügyfeleken önként tesztelve! ;)
 
2. Lejárt szavatosságú, avas sminkek
A kozmetikumok nagy többsége nagyon illatos, parfümmel szagosított, hogy ne érezd meg a természetellenes erős mérgező szagokat, a vegyszereket, sőt a romlás illatát sem. Minden kozmetikum megromlik, és lejár a szavatossága. Nem csak az ételek. Alapvetően az összetevőktől,  a tárolás milyenségétől, a higiénikus feltételektől  függően, hogy hány ember használ egy kozmetikumot és milyen gyakran, elmondható, hogy 6 hónap és 2 év között van a tartóssága egy kozmetikumnak. 6 havonta én a szempillaspirálomat cserélem. Egyrészt elfogy, másrészt a rendszeres napi használattól rengeteg levegő kerül be a tartályba, ami oxidációhoz vezet, és mivel nagyon érzékeny a szemem is, ezért sokkal hamarabb érzem, ha baj van, mint más. Vagy inkább megtanultam azonnal reagálni az allergiás reakciókra. Az avas szag olyan, mint az ápolatlan, vagy éppen kiszáradt nagymamaszag. Ugye milyen fincsi, amikor fiatalon olyan szagot árasztasz, mint a 90 éves nagymamád? Hát a pasik is pont így gondolják.


 
 
3. Nem tisztított ecsetekkel sminkeled magad
Na ez egy kritkus kérdés. Bár minden ügyfelem előtt és után benzinnel kitakarítom az ecseteimet (illékony anyag, ami így képes fertőtleníteni, sajnos az alkoholtól az ecset szálai durvák, sprűdek lesznek), a saját privát kis ecsetkészletemet most pár napig nem pucoltam ki. Nyaraltunk, lazítottam, jól éreztem magam és nem akartam feltétlenül ecset pucolással tölteni azt a drága időt. Ja, és sminkeltem közben. Hiába nem használtam más színeket, hiába nem használtam máson, mégis ugye az előző napok sminkmaradványai benne maradtak. Ergo az szépen elkezdett romlani. Naná, hogy szépen belevittem a szemembe az egészet, hiszen a por száll, nem tudod kikerülni. 
 
4. Nem hegyezett ceruzát használsz
Naná, hogy most ezt a hibát is elkövettem… Nyaraltam, nem érdekelt a dolog, csak én használtam, mit foglalkozzak vele. Alapvetően minden nő addig használja a szemceruzákat, amíg teljesen tompák nem lesznek. Régen én is így csináltam. Igen ám, de amíg az első napon pontos és szép a sminked, addig az utolsón már pandamaci és rettenet és az nem pénteknek köszönhető, hanem a rosszul kezelt eszköznek. Higiéniai szempontjából is gáz. Ugye a ceruza feltételez egy krémesebb állagot, hiszen nem por. Na már most a krémbe nagyon szépen beleragad a por, a kosz, a baci… Ha nem hegyezel rá minden használat előtt egyet a ceruzára, akkor te is megtapasztalhatod, hogy milyen, amikor már a smink felrakása kényelmetlen és nem érted miért fáj estére a szemed annyira, hogy üvöltő oroszlánt akarj játszani. Ennyit arról, hogy lazítok a sminkek, kozmetikumok higiéniás kezelésén.


 
5. Elfelejted, hogy a melegben a sminkek könnyebben romlanak
Na most ezt is elkövettem. Ugye nem pucoltam ki az ecseteket, nem hegyeztem ki a ceruzákat és megszokásból visszadobtam mindent az újrahasznosított farmer neszeszerembe. Amit szintén nem mostam ki a mosógépben, minek azt ugye… Hát tényleg elég alaposan beleromlott ebbe a melegbe minden. Az, hogy már full piros pöttyös lett a homlokom, a szemem után nem meglepő. Azt hiszem pár napot megint a bőröm rendbetételére, a szemem meggyógyulására kell szánnom. Inkább tanulj a hibámból és úszd meg a nyarat az elkerülhető vámpírszem effektus nélkül. Kivéve, ha ez a legfőbb célod. Viszont elárulom, olcsóbb egy piros kontaktlencse, amit ki tudsz venni, mint egy napokig tartó lábadozás.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5147 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x