Szilágyi Dorottya
hirdetés -->
hirdetés


SZAKÉRTŐK
Szilágyi Dorottya
szépségtanácsadó, sminkes
 A szépség is relatív. Éppen ezért, teljesen felesleges arra törekedni, hogy mindenkinek megfeleljünk. A szépség valahol az elégedettségben és az eredetiségben gyökerezik, amit sok esetben újra fel kell építeni.

A szépség is relatív. Éppen ezért, teljesen felesleges arra törekedni, hogy mindenkinek megfeleljünk. A szépség valahol az elégedettségben és az eredetiségben gyökerezik, amit sok esetben újra fel kell építeni.

„Bár kíváncsiság és szépség gyakran szemben áll, amennyiben egyesülnek, egészen finom és különleges méltóság születik általuk.” /Walter Pater/

Tanulmányaimat esztétika-    művészettörténet szakon és marketing szakirányon végeztem. Specializációm a vizualitás és a vizuális kommunikáció volt. Sminkes tanulmányaimat a Magyar Média és Film Intézetnél szereztem.

Munkáim és egyetemi éveim során megtanultam, az elhagyhatatlan részletekre figyelni, azokat kidolgozni, finomítani, hogy végül egy letisztult, komplex munkát adjak ki a kezemből. Ez vezetett oda, hogy profibb szintre emeljem egyik régi hobbimat, a sminkelést és a színekkel, formákkal történő foglalkozást.

Vallom, hogy testünk és bőrünk az a ruha, amit életünk végéig hordunk, tehát nem mindegy, hogyan bánunk vele. Emiatt szívügyem a minőségi alapanyagok megválasztása és beiktatása az életvitelünkbe.

Továbbá azt is, hogy mindenki rendelkezik olyan „védjegyekkel” (legyen szó külső és belső tulajdonságról), melyek széppé és különlegessé teszik az adott személyt. Éppen ezért, ahelyett, hogy valós vagy kreált hibáink folyamatos elleplezése a cél, érdemes sokkal nagyobb hangsúlyt fektetni ezen egyedi tulajdonságok megtalálására és kihangsúlyozására.

 


Girlpower, sminkre fel!

Az ominózus "Női erő" egyre nagyobb létjogosultságot kap. Számos területen alkotnak nagyot nők, tudományos kutatásokban,...


Hideg szépség

A telet sokan nem szeretik, mondván rideg, szürke, komor. Az üdeség, napfény nem járja be. Sokan, sajnos hibásan,...


Bőrünk az a ruha,…

...amit életünk végéig hordunk, éppen ezért nem mindegy, hogyan bánunk vele. Ez az elv az egész munkásságomat és...


Cipődivat, avagy Put on my blue suede shoes

Maradva a tavasznál és a divatnál, az idei év késő tavaszi kora nyári cipőtrendjét szeretném bemutatni. Igaz, a...


Inspirálódjunk a tavasz ízeiből

Mai témánk eléggé speciális, de bizonyos szempontból szezontól függetlenül, mindig aktuális. Többször beszéltem...


Ecsetre fel!

Tapasztalataim alapján még az is, aki szeret sminkelni és van is érzéke hozzá, gyakran panaszkodik, hogy az ő arcán...Több ezer cikk vár még rád, lapozz!

 
 

x