Hideg szépség
Címlap / Szépség-Egészség / Hideg szépség

Szilágyi Dorottya

Hideg szépség

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-08

A telet sokan nem szeretik, mondván rideg, szürke, komor. Az üdeség, napfény nem járja be. Sokan, sajnos hibásan, az emberi színtípusok közül a télnek is hasonló jellemzőket tulajdonítanak. A másik tévhit, hogy a "tél típusú" hölgyek jégkirálynőként tűnhetnek fel, illetve tél típus kizárólag Hófehérke lehet.  

A színcsoportokat évszakokhoz hasonlítjuk, ami nem egyenlő azzal, hogy ha valaki például szőke, akkor csak nyár típus lehet, a sötétbarnák pedig nem minden esetben tél típusok. Sokkal inkább érdemes párhuzamot vonni, a vizsgált személy és az adott évszak színei-fényei között. Továbbá megjegyezném, hogy napjainkban jóformán minden második hölgy festi a haját, esetleg szoláriummal rásegít barnaságára, tehát a színtípusok nagyrészt keverednek. Ezzel nincs semmi probléma, mégis ajánlom, ha fel szeretnénk magunkat „turbózni”, nyúljunk a számunkra előnyös palettákhoz. Meglepő eredményeket érhetünk el.


Ebben a cikkben a tél típusokról szeretnék mesélni, a tökéletesség igénye nélkül. A tél típusról elsőre mindenkinek Hófehérke jut eszébe, akinek haja, mint az ében, bőre, mint a fehér hó. A klasszikus tél típusba valóban beletartozik Hófehérke, ám a tél típus palettája ennél sokkal szélesebb. Mi jellemzi leginkább a „teleket”.

• Színtelítettség, színárnyalat:
Ahogy a neve is árulkodik róla, a tél típusok jellemző színei a tiszta, hideg („kékes-lilás árnyalatok”) és sok esetben élénk színek, a mélyebb tónusok. Bőrük hamvas, porcelános. Barnább bőrű teleknél is inkább a mélyebb, teltebb szín gyakori, az ún. olivás árnyalat nem jellemző.

• Szemszín:
A tél típusnál, ahogy a többinél is, jóformán az összes szemszín előfordul, ám tekintetük mély, jeges, a szemfehérje élesen elkülönül az írisztől.

• Hajszín:
Természetes hajszínük a mélyfeketétől, egészen a közép barnáig terjed, hideg tónusú, ezüstös, hamvas.

• Színek, amiket érdemes viselnie:
Szinte az egyetlen típus, akinek valóban jól áll a fekete, eleganciát sugároz nekik, nem pedig „temetővirág” kinézetet teremt. Emellett bártan hordhatnak meggy pirosat, bordót, padlizsán és cékla-lilát, fuxia lilát, püspöklilát, pinket, magentát, királykéket, farmer- és tengerész kéket, liláskékeket, benetton-, fenyő-, és smaragzöldet, grafit szürkét, hamuszürkét és tiszta fehéret.

• Színek, amiket kerüljenek:
A tél típusnak viszonylag kevés szín áll rosszul, de mindenképpen érdemes figyelniük a tónusokra. Lehetőleg kerüljék a meleg, sárgás és a nagyon pasztelles színeket, a bronzos-barnát, rezes színvilágot, továbbá a tört színeket, mint például az ekrü, és a tojáshéj.

 
 
• Híres telek:
Salma Hayek, Megan Fox, Liv Tyler, Lauren Graham, Rihanna

Mint láthatjátok a tél nagyon is változatos és sokszínű típus. Kedves „Telek”, éppen ezért bátran viseljétek hideg szépségeteket
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9821 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x