Plusz egy nap, mínusz egy év; fogyasztó-fiatalító szépségkúra...
Címlap / Szépség-Egészség / Plusz egy nap, mínusz egy év; fogyasztó-fiatalító szépségkúra Szilveszterig

Plusz egy nap, mínusz egy év; fogyasztó-fiatalító szépségkúra Szilveszterig

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Ha ma elkezded, Szilveszterre akár 3-5 évvel fiatalabbnak is tűnhetsz, és ragyogó szépséggel lepheted meg magad és barátaidat. Éppen 5 nap van a buliig, mesterkozmetikusunk és fogyókúrás tanácsadónk egy 5 napos komplex - és főleg egyszerű - kúrát ajánl, az ünnepi traktában igénybe vett szervezetnek.  

December 27. Kezdődik a diéta

Az ünnepek alatt a kapkodásban, készülődésben, egy rakás össze nem illő ételt, fölösleges szénhidrátot vittünk be a szervezetünkbe, amit most szépségünk érdekében ki kell zavarnunk. Ma tudatosan kezdjünk méregtelenítésbe. Mától az ünnepig csak és kizárólag vizet (tisztított, vagy szénsavmentes ásványvizet) és méregtelenítő teát igyunk. (Mecsek gyógyteák, vagy az Apátsági teák közül válasszuk a méregtelenítőt!) 
(A glutén, illetve tejérzékenyek a diétában szereplő glutént / tejet tartalmazó ételeket mentes kenyérrel, illetve magtejjel ki tudják váltani.) 

Ha magunk akarunk keverni méregtelenítő teát, egy biztos recept:
Méregtelenítő teakeverék:
gyermekláncfű-levél gyökérrel 2,5 evőkanál
kökényvirág 2 evőkanálnyi
csalánlevél 1,5 evőkanál
katánggyökér 1,5 evőkanálnyi
csipkebogyóhús maggal 2 evőkanálnyi (ez színt és ízt ad, kicsit több is lehet!)
édesköménymag fél-egy evőkanálnyi
A hozzávalókat keverjük össze, és tartsuk fém dobozban.
A teakeverékből 2 evőkanálnyit 1 liter forrásban lévő vízbe teszünk, majd fél percig forraljuk majd lefedve kb. 20 percig állni hagyjuk. Ezután szűrjük, és ízesítés nélkül fogyasszuk, naponta 3-5 csészényivel, vagyis ez a mennyiség egy napra elég, ha előre lefőzzük és elkortyoljuk. A kúra hat héten át, évente inkább 2 maximum 3 alkalommal ismételhető. Vesekőbetegek, várandós és szoptató anyák részére a teakeverék tartós fogyasztását óvatosságból nem ajánljuk. A keverék fogyasztását tehát ne hagyjuk abba a januári fogyókúrás időszakban sem! (Az itt ajánlott mennyiség a Szilveszterig tartó kúra idejére szól.)

Vacsora után igyunk meg egy csészényi szűztea oldatot, ha fokozottabb zsíroldást akarunk elérni, vagy szedjünk szűztea kapszulát. Ha nem akarunk fogyni, a szűztea elhagyható. Figyeljünk rá, hogy a Szűztea eleinte meghajthat. 

A méregtelenítés teljes ideje alatt a teákon kívül legalább 2 liter vizet kell fogyasztanunk. Legjobb, ha kisebb palackokban folyamatosan magunkkal visszük a teánkat és a vizünket is.

Tilos minden alkohol, először Szilveszterig, de utána a méregtelenítő kúra egész időtartamáig.
 

Étrend a szépítő kúra idejére



Most, hogy az innivalókat megbeszéltük, nézzük mi legyen a heti étrendünk. Készítek egy tiltólistát és egy bevásárló listát neked, de a dolgok többsége lesz odahaza. A maradékok elpusztítását bízd a család többi tagjára, vagy a szomszédék kutyájára (esetleg  a sajátodra) és mostantól a süti is tilos lesz a számodra. Olyan diétát írok elő, ami tisztít, méregtelenít, sőt amelynek egyes elemeit akár az egész hétre előre elkészítheted, és nem kell vele minden nap vesződnöd. Mivel ilyenkor fő  pihenés, egyszer állj neki, és csináld meg az előkészületeket, utána már csak ki kell venned a hűtőből, esetleg melegíteni és beletenni a hozzávalókat.
Fontos, hogy ne egyél mást, más sorrendben, csak ezt, amit leírtam!

Tiltólista:

Tilos minden édesség. Ha nagyon nem bírod, akkor egy kávéskanál mézzel kend be a szád szélét - ez amúgy is a szépségkúra része, a gyönyörű cserepesedéstől mentes ajkakért - és nyalogasd le. Tilos a cukor. Tilos a kávé napközben is és tilos minden szénsavas ital, vagy cukor tartalmú gyümölcslé. Tilos ebben az 5 napban minden gyümölcs is. Tilos a tojás nap közben, és minden kenyérféle, különösen a péksütik. Csak a diétában előírt ételeket edd, ebben a sorrendben és mennyiségben.
Figyelj, ez a diéta mindössze 5 napos, ne végezd tovább!

Bevásárló lista


(nézd meg mi van odahaza, és azt vedd meg, ami nincsen)
Két közepes, érett avokádó,
5 db tojás
5 db sárgarépa
3 db fehérrépa
1 kis zellergyökér és a zöldje
1 cékla (kicsi)
5 burgonya (közepes)
5 csomag virsli (vegetáriánusok részére tofu)
Egy zacskó mirelit brokkoli
Fél kiló sovány kecskesajt vagy gomolyatúró (lehet vegyesen)
5 kaukázusi kefir (3 vagy 5 dl-es)
Ha fogyni is akarsz egy doboz zöld tea. Ha nem, akkor egy kevés méz.
Natúr müzli (nem gyümölcsös, nem csokis) és néhány doboz natúr joghurt, tört búza, (bulgur) sovány tehéntúró.
Teljes kiőrlésű kenyérből 5 szelet
Fokhagyma (csak igazi jó, a por nem!)
Olíva olaj (1-2 evőkanálnyi)
6 db citrom
 

És most a receptek:

Reggeli: Az avokádót vágd félbe, vedd ki a magokat és kanállal vájd ki a belét, rakj hozzá csipetnyi sót, egy kevés olíva olajat, és avokádónként 4-4 gerezd fokhagymát. Az egészet dobd a turmix gépbe és pürésítsd. Óvatosan adagold hozzá az egyik citrom facsart levét. Ez lesz az egész diéta alatt a reggelid, teljes kiőrlésű kenyérre kenve, ehhez ehetsz - ha kérsz -egy főtt tojást. Ebből egy szelet a napi adag. (Az előre csomagolt teljes őrlésű kenyérrel számítva.)
Reggel, éhgyomorra idd meg minden nap egy citrom levét. A reggelihez ne kávét, inkább a gyógyteádat idd. Ha nem bírod kávé nélkül, akkor csak keveset igyál, édesítővel. (Tej tilos!)

Ebéd: A zöldségekből (Sárgarépa, fehér répa, zeller, cékla és krumpli) készíts levest. Vágd a hozzávalókat apróra, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval ízlés szerint, főzd meg őket 6 nagy bögre vízben (ebből egy elpárolog közben, és így marad 5 napra levesed!) A zöldségeket szűrd le, a levével pépesítsd turmixgépben, és forrald össze egyszer. Ezt akár 5 adagra oszthatod, és naponta egyet felengedhetsz belőle, de készíthetsz akár kétnaponta is.  A leveshez nem kell semmi, magában fogyaszd.
A brokkolit naponta készítsd, egy jénai edényben alulra kerül kb. 10 dkg előpárolt brokkoli, rászórva kevéske olíva olajjal kikevert, sózott, borsozott gomolyatúró, vagy reszelt, tört kecskesajt. A brokkoli ízlés szerint zöld hüvelyű vágott babbal is kiváltható, az arányok ugyanazok. Az egészet told a sütőbe, és süsd rá a brokkolira a sajtot vagy a túrót.

A vacsora: egy csomag főtt virsli, magában. Nem ehetsz hozzá semmit.
Lefekvés előtt igyál meg egy kaukázusi kefirt, ezzel zárd a napodat.
Ha közben megéhezel, és úgy érzed, nem bírod, akkor készíts a hűtőbe egy kis "nasit". Főzz meg édesített vízben -melyet később leszűrsz - 5 dkg törtbúzát, és keverd hozzá 10 dkg natúr zsírszegény túróhoz, 10-12 szem mazsolát beledobhatsz, hogy az édesség hatást elérd, ám a mazsola minden más formában tilos. Adj hozzá némi valódi vaníliát is. Ebből a keverékből egyél meg lassan egy- egy kanálnyit, ha közbe rád tör az éhség. A megadott mennyiség az 5 napos maximum!
Egy kis doboz natúr joghurt egy kávéskanál natúr müzlivel is kiválthatja ezt az ételt, de sajnos nagyon nehéz cukrozatlan müzlit szerezni, így jobb a törtbúzás változat, vagy a legeslegjobb, ha a köztes evést elhagyjuk.

Az ötödik nap vacsorája természetesen a szilveszteri vacsora, tehát aznap felmentésed van a szigorú vacsora megszorítások alól.

Day SPA odahaza 1. nap
A mai nap a konyhagályának szánható, szerezd be a hozzávalókat és készítsd el előre  diéta alapjait. Mivel a túróból biztosan maradni fog, így lényeges, hogy egy jókora kanállal rakj félre belőle, pakolásnak. Ha megvagy, dőlj a fürdőkádba, és legalább félórát pihenj. Jót fog tenni, ha a kádba egy régebbi nejlonharisnyába kötve egy nagy marék kamillavirágot áztatsz, és nem teszel bele most semmi egyéb habfürdőt. A túrót -egy tojás sárgájával, egy teáskanálnyi mézzel, és egy teljesen összetört banánnal pürésítsd össze, és egyenletesen kend fel az arcodra és a dekoltázsodra. Ha végeztél, zuhanyozz le és használj testradírt. Feküdj le minden nap éjfél előtt.
Esténként karikás szemek ellen rakj mindkét szemedre egy- egy krumpli karikát, a szádat pedig kend be mézzel. Ezt minden nap ismételd! 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 7188 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x