Fizimiskánkhoz formázott frizurák
Címlap / Szépség-Egészség / Fizimiskánkhoz formázott frizurák

Fizimiskánkhoz formázott frizurák

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-28

Frizuránk szerves része megjelenésünknek, kiemelheti előnyös, vagy előnytelen vonásainkat, elrejtheti, de le is leplezheti apróbb szépséghibáinkat. Szerencsés esetben híven tükrözi az egyéniségünket, kellemesen harmonizál megjelenésünk egészével. 

Frizuránk szerves része megjelenésünknek, kiemelheti előnyös, vagy előnytelen vonásainkat, elrejtheti, de le is leplezheti apróbb szépséghibáinkat. Szerencsés esetben híven tükrözi az egyéniségünket, kellemesen harmonizál megjelenésünk egészével. Popkrivtsák Mónika például naponta váltogatja a haja színét és frizuráját, míg Kudlik Júlia évtizedek óta szőke és jól fésült. Olyanok is akadnak, akik azt tartják, nincs új a haj alatt, és ezért lenőtt, befőzőgumival összefogott hajat hordanak. Mitől függ, hogy melyik frizura illik hozzánk, más szóval - mi áll nekünk a legjobban?

Arcforma:
Négy alap-arctípust különböztetünk meg, mindegyikhez más-más fazonú frizura a legelőnyösebb.
- Ovális, azaz szabályos arc - gyakorlatilag bármelyik fazon remekül illik hozzá
- Kerekded arcforma - a kerekded arcot optikailag nyújtani kell, ehhez a tépett, hosszú (fül alatt érő) frizurák a legelőnyösebbek
- Szögletes arc - a szögletes, erőteljesebb vonásokon a kissé megemelt, lágy vonalú frizurákkal lehet finomítani
- Szív alakú arc- speciális vágási technikát igényel, ennek lényege, hogy az áll vonalában dúsabbra kell hagyni a hajat, páldául kifelé szírítani a hajvégeket.

Ez a csoportosítás sajnos nem elég rugalmas, általában nehezen lehet az arcokat a megfelelő kategóriákba besorolni, sőt az is előfordulhat, hogy a frizura kialakításánál, arc formájánál is fontosabb szemponttá válik egy-egy elrejtenivaló szépséghiba - elálló fülek, túlontúl magas homlok, nagy orr vagy keskeny száj.

Színek:
Hajunk színe minden esetben harmonizáljon a megjelenésünk többi elemével, a ruházattal, a kiegészítőkkel-személyiségünkkel! Ennek ellenére a megfelelő hajviselet kiválasztásának sincsenek általános érvényű szabályai, előfordulhat, hogy egy extravagáns megjelenésű, vagy "démoni külsejű" nő külsejével éppen a meghökkentő színkontraszt "harmonizál". Figyeljünk arra, hogy ne térjünk el túlzottan az eredeti hajszínünktől! Abban az esetben, ha sötét hajunkat világosítani szeretnénk, válasszuk inkább a satírozást - a teljes "beszőkülés" helyett, ez divatossá, izgalmasabbá teszi frizuránkat, ugyanakkor hajunk színében a szemöldökkel harmonizáló sötétebb árnyalat is megmarad.

Az új divat: Paróka
Kék, lila, sárga, zöld, és természetes hajszínekben pompázó paróka csodák. Ha meg nem is vesszük őket - bár az sem rossz ötlet, hiszen a konszolidált titkárnő egy-két jópofa paróka segítségével házibuliján dívává alakulhat és a főnök semmit nem fog észrevenni belőle másnapra - legalább kipróbálhatjuk segítségükkel azt, hogyan áll nekünk egy szín, vagy hajforma. A műhajak nem csak hagyományos parókaként használhatóak, hanem vendéghajként a megkévő fürtök dúsítására is. Már vannak olyan jó minőségű műtincsek, amiket a hajba építve úgy kezelhetünk, akár az eredetit.

Alkalomhoz illő frizurák
Ugyanabból a hajból több, különböző frizurát is varázsolhatunk. A hétköznapi hajviseleteknél a praktikum és a könnyű kezelhetőség, az alkalmiaknál pedig a plasztikus, mutatós formák a jellemzőek. Ne fukarkodjunk a csillámmal, hajlakkal, és a divatos, színes csattokkal, ha alkalmi frizurát készítünk. Most divatos a kis karikákba csavart és színes csattokkal rögzített tincsek özöne éppúgy, mint a klasszikus konty.

Rövid, tépett haj:
- Hétköznapra: Lazán szárítsuk be a hajat, majd zselézzük a tincseket kedvünk szerint - az arcba húzva, vagy hátra fésülve.
- Alkalomra: Hajrögzítő habbal és kefével szárítsuk be a hajunkat, fésüljük hátra, esetleg egyetlen hullámba rendezve, így klasszikus, görögös frizurát kapunk. Szükség esetén rögzítsük lakkal. Az aktuális divat szerint a rövid hajat is díszíthetjük csatokkal, az alkalomhoz és egyéniségünkhöz illő - esetleg kövekkel, gyöngyökkel díszített - darabokkal változatosabbá, bolondosabbá tehetjük a frizurát.

Hosszú, egyenes haj:
- Hétköznapra: Egyszerűen szárítsuk, a hajvégeket ki, vagy befelé.
- Alkalomra: Készítsünk kontyot, ezt akár pótrészekkel vagy póthajakkal is kiegészíthetjük, tegyünk bele csillogó hajcsatot vagy tűt. Feltűzhetünk egyes tincseket is (elöl és oldalt), amelyeket dekoratív csattal fogjunk össze.

Dauerolt haj:
- Hétköznap: viseljük kócosan, bohókásan, hagyjuk, hogy hajszárító nélkül, magától száradjon meg - így sokkal természetesebbnek hat majd.
- Alkalomra: Tűzzük fel, de néhány csigát hagyjunk szabadon, hadd lógjanak szexisen az arcunkba. Ha tetszik ékszer-jellegű, mutatós csatokkal is feldobhatjuk a frizurát.

Divat:
A divatos színekhez, szabásvonalakhoz, anyagokhoz, egyszóval az öltözködés divatjához hasonlóan, divatos hajviseletek is léteznek. Bár az évszázadok során hajviseletünk egyre egyszerűbbé és kényelmesebbé vált, mindig akadnak klasszikus visszatérő formák és motívumok. Sosem volt annyira sokszínű és változatos a frizuradivat, mint napjainkban. A hajszobrászok újabb és újabb vágási-szárítási, alakítási technikákkal rukkolnak elő, hódítanak a keleties fazonok, visszatértek a Bob, vagy Beatles-frizurák, no meg a legendás Charlie új változatai is.

Harangozó Barbara
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 19877 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x