HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-01-21
Címlap / Szépség-Egészség / Hajfestés otthon

Hajfestés otthon

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-01-21

Több híres szinésznő, többek között Merilin Monro is pnaszkodott arról, hogy nehéz megfelelő minőségű és jól fedő hajfestékeket kapni. Amit korábban csak a szalonokban lehetett tökéletesre készíteni, azt ma otthon, kényelmesen megtehetjük. 

 

Több híres szinésznő, többek között Merilin Monro is pnaszkodott arról, hogy nehéz megfelelő minőségű és jól fedő hajfestékeket kapni. Amit korábban csak a szalonokban lehetett tökéletesre készíteni, azt ma otthon, kényelmesen megtehetjük. Ma már kimondottan egyszerű feladat az otthoni hajfestés. A modern készítményeknek hála, nem kell sokat pepecselnünk, órák hosszat kotyvasztanunk a különféle szereket, nem csöpög a festék.

Otthoni használatra válasszunk zselé, vagy krém állagú festékeket! Festés előtt ne használjunk balzsamot vagy pakolást, ezek megakadályozzák, hogy a festék alaposan átitassa a hajat. Ha szép, egyenletes színt szeretnénk, először a hajtövekre kell felvinni a festéket, csak ezután fessük be a haj többi részét. A nagyon sötét, vagy a nagyon világos hajat nehéz átszinezni, így ne álmodjunk arról, hogy egyik nap ébenfekete, majd másnap ezüstszőke hajjal járhatunk. Ehhez paróka kell.

A haj kímélése
Ha frissen daueroltattunk, érdemes legalább két-három hetet várni a festéssel, a töredezett, igénybevett hajat nagyon megviselheti az újabb erőpróba. A menstruáció első napjaiban is sokkal rosszabbul fog a festék, ezért se a dauert, sem a festést ne időzítsük ezekre a napokra. Ha erősen őszül a hajunk érdemes szakemberhez fordulni, mert a pigment-hiányos haj másképpen reagál a festékre mint az egészséges, így könnyen előfordulhat, hogy a tervezett mahagóni-vörösből rózsaszín lesz, esetleg nem fedi tökéletesen a festék az ősz szálakat. A hajfestésre legalkalmasabb napot a Harmonet horoszkópja mindig ajánlja, mert a hold és bizonyos csillagjegyek hatása szervezetünkre igen jelentős.

Hajfestés hennával

A henna színei:
1., hamvasszoke hajnak rozsdavörös színt ad,
2., középszokék gesztenyebarnára színezhetik vele a hajukat,
3., kamillával és rebarbaragyökérrel keverve a szokék világos vörös színt kapnak,
4., dióhéjjal és indigóval együtt a henna sötétvörösre változtatja a középszoke és világosbarna fürtöket.

A festés módja:
1. A hennát keverjük forró vízzel suru, folyós péppé. Ha a vörös színt tompítani akarjuk, tegyünk kevés kávét vagy vörösbort hozzá, ha világosítani szeretnénk, keverjünk bele kamillateát.
2. A többször megmosott és alaposan leöblített hajra kenjük föl a meleg pépet, tincsenként elválasztva.
3. Kössük be a fejünket muanyag kendovel, zuhanysapkával, majd csavarjunk rá frottír törülközot és tartsuk egyenletes melegen.
4. A kívánt szín intenzitásától függoen hagyjuk a hennát a hajon. 20 perctol akár három óráig is.

A henna nem fed olyan egyenletesen, mint a boltban beszerezheto vegyi anyagok és nehezebb eltalálni vele a kívánt árnyalatot (különösen már festett vagy dauerolt hajnál), de a hajnak nem árt, sot pakolásként is használható. A tavasszal szedett hennalevél gyengébb, mint az oszi, ezért inkább hajápolásra használják, mint festésre. A hennával festett haj néha enyhén zöldes árnyalatot vesz fel, ami fanatikus HarmoNet olvasóknak és PUNK érzületűeknek előnyös, de a többiek inkább keressenek vagy előkezelt és biztonségos hatású hennás festéket, vagy érdemes másik hajfestéket kiválasztani.

+2 tuti hajfestési tipp

- A festett haj színe az évek múlásával kicsit világosodjon, mert a túl sötét színek megkeményítik, markánssá teszik a vonásokat. Idős korában már esetleg egy sötét hajú hölgy is megengedheti magának a szőke színt.

- A színválasztást az évszakok is meghatározzák. Tavasszal a megszokott szín kicsit élénkebb változata ajánlott. A szőkés, vöröses hajat nyáron, a nap világosító hatása miatt, ajánlatos eleve kicsit világosabbra festeni. Az ősz színei aztán ismét sötétebbek.

Ahenna növény szárában és levelében lévo vöröses, sárgás festéket már az ókorban használták haj-és borfestésre.A henna azonban nemcsak színt ad a hajnak, hanem hajápolásra is alkalmas:
- A hajat stabilizálja és fényt ad neki.
- Öblítoszerként zsíros hajra is alkalmazható fejbőr-összehúzó tulajdonsága miatt.
- Javítja a haj tartását is.

A festett haj utókezelése:
Olyan samponnal történjen, ami kifejezetten festett és igénybevett haj számára készült. (Például a Panthene samponjai ilyenek) A szárítás kifejezetten előnyös a hajnak, általában nem szárítja a hajbőrt. A nagyon forró főn azonban károsítja, töredezetté és rongálttá teszi a hajszálakat, ezért csak alacsony, vagy közepes fokozaton szárítsuk a hajat. A festett haj általában könnyebben törik, ezért hajvég ápolót vagy megfelelő hajápoló krémet érdemes alkalmaznunk. A citromos, vagy ecetes öblítés kifakíthatja, módosíthatja a színt, így festett hajunkat csak balzsammal kezeljük, ha ragszkodunk a gyümölcsökhöz, esetleg a gyümölcsviaszos adalékkal készült samponok között érdemes válogatni.

Harangozó Barbara
 
 
[18840]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x