HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-01-21
Címlap / Szépség-Egészség / Hajtípusok kezelése

Hajtípusok kezelése

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-01-21

Zsíros? Száraz? Korpásodik? Hullik? Mindez együtt? Ahány fej, annyi hajprobléma lehetséges. Normál haja nagyon kevés embernek van. A frizura kiválasztása függ attól is, hogy a hajunk vékony, vagy vastag szálú, egyenes, vagy göndör-e.  

 

Zsíros? Száraz? Korpásodik? Hullik? Mindez együtt? Ahány fej, annyi hajprobléma lehetséges. Normál haja nagyon kevés embernek van. A frizura kiválasztása függ attól is, hogy a hajunk vékony, vagy vastag szálú, egyenes, vagy göndör-e. És ez még nem minden! Arckarakterünkhöz is igazodni kell egy jó frizura kiválasztásának érdekében.

Zsíros korpásodás
Tünet: Dörzsöld meg ujjaddal a fejbőrödet! Ha az zsíros tapintású, tapadó, apró bőrlemezkékkel, ilyen a hajad!
Kezelése: Valódi disznósörte hajkefével naponta kétszer intenzíven kell kefélni, nem túl erősen!
Mosása: Pohárban fele - fele arányban felhígított gyógynövényes (csalán) samponnal kétszer kell átmosni, enyhe masszázzsal, a habot 3-4 percig rajtahagyva. Nagyon erős zsírosodás esetén csalánteával kell leöblíteni.

Száraz korpásodás
Tünet: Ujjal megdörzsölve a fejbőrről hámló, lepergő száraz bőrlemezkék válnak le
Tilos vakarni, kaparni, éles süni kefével kefélni !
Kezelése: Javasolt a dehidratált (vízhiányos) fejbőr táplálása pakolásokkal, gyógykrémekkel és tisztítása óvatos keféléssel (disznósörte kefével).
Mosás: Növényi alapanyagú (méz sampon) samponnal fele - fele arányban hígítva. Hajbalzsammal bemasszírozni (méz balzsam) és 5-6 percig hatni hagyni, majd leöblíteni.

Házi hajpakolás száraz, korpás fejbőrre
Összeállítás: 3 tojás sárgája 3 evőkanál szójaolajjal vagy hidegen sajtolt napraforgóolajjal kikeverve, 1 kiskanál méz + 1 kiskanál ecet. A keveréket ecsettel a fejbőrre kell kenni (nedves, mosott hajra), bemasszírozni, fóliával majd törülközővel be kell takarni.
Hatóidő: minimum 15 perc, maximum 45 perc. Majd bő vízzel ki kell öblíteni, ha még tapad a haj, akkor esetleg kevés samponnal átöblíteni. Ha nem vegyi hatástól (dauer, festés) száraz a fejbőr, ügyelni kell a fokozottabb folyadék fogyasztásra. Minimum napi 2 liter, lehetőleg szénsavmentes ital szükséges !

Arckarakter meghatározása
Otthon is megállapíthatjuk egy kis segítséggel, hogy milyen az arctípusunk. Fogjuk hátra egy homlokpánttal, vagy kendővel a hajunkat, álljunk szembe a tükörrel, majd szétnyitott tenyérrel mérjük meg a homlok magasságát, majd az orrunk hosszát. Ha a homlok magasabb, mint az orr hossza, akkor magas a homlokunk, erre feltétlenül frufru kell!

Most rajzoljuk körbe ujjunkkal az arc oldalsó szélét, az áll vonaláig húzva, ha derékszöget ír le az ujj, arcunk szögletes, ehhez általában félhosszú, arcot keretező frizura előnyös.

Ha az ujj félkört ír le, inkább kerek típusú az arc, ilyenkor arcból kifelé fésült, fejtetőn magasított, esetleg hosszúkás pajeszű frizura javasolt.

Fontos az áll formája is. Ha enyhén hegyes vagy szögletes, fül alatti, keretező frizura jó. Gömbölyű állnál, nyújtott, félhosszú arcból kifésült frizura állhat jól. Rövid nyaknál nyújtott, spicces fazon az előnyösebb. Hosszú, keskeny nyaknál, hátul kerek nyakfazon, esetleg tépett, kifelé vagy befelé fésülve a jó.

Tipp: A frufru vágásánál az orr közepe legyen a hosszúság támpontja (sokat ugrik fel a szárításnál!), így a haj majd a szemöldök vonaláig ér.

Hosszan tartó problémánál étrendi változtatás indokolt, javasoljuk mesterfodrászunk felkeresését! Hová fordulhatunk ezekkel a problémákkal?

Mária Hajkorona Stúdió
Tel.:
(1) 220-6301
 
 
[19130]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x