Ülőmunkát végzel? - Töltsd fel a gyökércsakrádat, őrizd...
Címlap / Szépség-Egészség / Ülőmunkát végzel? - Töltsd fel a gyökércsakrádat, őrizd az egészségedet!

Ülőmunkát végzel? - Töltsd fel a gyökércsakrádat, őrizd az egészségedet!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-20

Az ülőmunka "csodálatos" hatása testünk állapotára körülbelül 35 éves kurunkra válik érezhetővé, és ha valaki azt mondja 40 felett, hogy nem fáj sehol semmi, az már hulla! Pedig a testünk 120 évre vona hitelesítve, s eszerint az élettartama negyedét sem bírta ki. Ha a mobiltelefonunk volna ilyen, bizonyára élénken reklamálnánk! Saját testünkért csak magunknak tartozunk ... 

A csontvelőtől a csonthártyáig hét különböző minőséget különbözetünk meg
A bőrünkön úgyszintén. Hét nyakcsigolyánk van. Hét bolygó közvetlen befolyását tartják számon, és hét napot a héten. Hét csakránk-csokrunk van, és hozzá hét harmonizáló hangunk (a kodályi elveken felnőtt generáció így ismeri: dó, ré, mi, fá, szó, lá, ti,). A hetességeket végtelenségig sorolhatnánk. Mi most a csakrák hetességével foglalkozunk, azok közül is a gyökércsakrával behatóbban. Például aki túl sokat, vagy túl keveset kommunikál annak a torokcsakráját érdemes először vizsgálni.
Mi azonban az ülés statikus, helyhez kötött gyakorlatából adódó problémákkal foglalkozunk, ezért vesszük szemügyre a gyökércsakrát. A farkcsont, keresztcsont, a gerincoszlop alsó vége az a terület, ahol a gyökércsakra elhelyezkedik. (Képünkön egy csakra harmonizáló gyakorlatot látunk!)

Belső elválasztású mirigyek közül a mellékvesék tartoznak a csakrához, melyek az adrenalin, noradrenalin hormonokkal szabályozzák, a szervezetünk reakcióit stresszhelyzetekben.

A manipura csakra a születéssel függ össze
A születés életünk legelső legradikálisabb leföldelése. Ez azt jelenti, hogy testünket el kell fogadnunk, el kell ismernünk szükségleteit, és korlátait. Szeretnünk kel saját testünket, ez feltétele annak, hogy mások testét is szeretni tudjuk. A csakrához tartozik a munka, a biztonságérzet, a társadalmi siker. Társadalmunknak nagyon rossz a kapcsolata a gyökércsakrával, amit az is jelez, hogy soha még ennyi ember nem élt állami támogatásokból. Ülőmunkát végzőknek kitüntetett figyelemmel kellene lenni a gyökércsakra állapotára, jelzéseire. Feszültség félelem, mozgáshiány, a csakra elzáródását eredményezi. Pedig ez az egész csakra-rendszerünk legfőbb energiaellátója, meghatározza azt az energiát, amely a mindennapi érvényesülésünkhöz, rendelkezésre áll. Felelős fizikai erőnkért, és vezérli az összes testi tisztulási folyamatot.

Mit tehetünk érte?
A gyökércsakra energiáinak áramlásban tartására, egészségesen kellene táplálkoznunk, sokat kellene mozognunk, és rendszeresen meg kellene tisztítanunk egész környezetünket. Ez viszont az irodai életvitelünkkel nem igazán egyeztethető össze. Minél mélyebben tudjuk magunkat leföldelni, minél mélyebben vannak a gyökereink annál magasabbra szárnyalhatunk, annál sikeresebbek, és aktívabbak lehetünk.

Ezzel el is érkeztünk a fizikai panaszok lelki eredetű gyökereinek megtalálásához, magyarázatához.
A gyökércsakrával összefüggő minden fizikai megbetegedés legfőbb oka, a belső, külső negatív stressz. Ha nem tudunk pihenni, az állandó adrenalin kiválasztás izomgyengeséget, kimerültséget, szívbetegséget, gyomorfekélyt, emésztési problémákat okoz.
A hajszolt életvitel miatt, a túl aktív mellékvese hirtelen szívdobogás, felgyorsult légzés, gyakori székelés, hasmenés formájában küld vészjeleket.
Az állandó rohanás aranyér kialakulásához vezet. Az elnyomott düh bélgyulladáshoz vezethet.
Gerincpanaszok, hátproblémák, izomgörcsök, tartáshibák, emésztési, és veseproblémák, mind-mind a gyökércsakra energiaáramlásának problémáira figyelmeztet.

Ha elolvastuk az ülőmunka hatásairól szóló előző cikket,  amelyben az izomzatot, érhálózatot, emésztőrendszert érintő terhelés következtében kialakuló problémákra hívtam fel a figyelmet, akkor nagy meglepetést nem kelthet, hogy a gyökércsakra problémái is ezeket a területeket érintik.

Vigyázzunk a lábunkra is!
Mindezek mellett, figyelemre méltó, hogy a lábfejjel kapcsolatos valamennyi panasz, pl. haránt, vagy bokasüllyedés is földelési problémára utal. Ugyancsak a gyökércsakrához kapcsolódik a magas, és az alacsony vérnyomás is. A túl aktív, és a túl passzív életvitel velejárójaként. Vizelési problémák azoknál, akik hajlamosak a stresszre. Zárójelben jegyezném meg, hogy a fiatalok körében meghonosodott öltözködési szokások következtében, a következő 10-20 évben nagy arányú lesz a veseproblémákkal orvoshoz fordulók száma. Fogbetegségek, alvászavarok, félelmek, depresszió, ezek azok a problémák, amelyeknél, a gyökércsakra szerepével is mindenképpen számolni kell.

S, mit tehet Ön a saját egészségéért?
A panaszok megelőzése érdekében, nem kell bonyolult dolgokra gondolni! Szauna, masszázs, méregtelenítés, böjt, rendszeres mozgás, ehető-élő táplálék, harmónia Önmagunkkal. A legfontosabb, hogy lelki szinten is tudjunk változni, ha érezzük, hogy utat tévesztettünk. A teljesség igénye nélkül, gondolatébresztőnek szántam a fenti sorokat, melyeknek tanulsága az a sokszor hangoztatott felismerés, miszerint az embert egészében kellene vizsgálni, és rá visszahatni is csak a még nagyobb egésszel harmóniában szabad!

Balobás Ferenc - masszőr, természetgyógyász, aki várja olvasóink a témához kapcsolódó kérdéseit

 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4784 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x